Kisailua kotomaisemissa

Viikonlopun kisat ajettiin Tampereella. Aurinko huolehti lämmöstä ja kilvan ajaminen olikin kesäisen mahtavaa!

Lauantaina kisattiin Hervannassa kortteliajon suomen mestaruudesta. Reitti kiersi ammattikoulun pihaympäristössä ja oli teknisyydeltään varsin helppo rata ja tarjosi mahdollisuuden irtioton ajamiseen. Niin kävikin heti kisan alusta. Meidän 5 ajajan joukko irtaantui muusta porukasta ja tuo völi kasvoi aina maaliintulon reiluun minuuttiin saakka. Pientä dramantiikkaa oli jälleen viimeisessä kaarteessa yksi ajaja menetti takarenkaansa pidon viimeisessä kurvissa kaatuen koko porukan eteen. Pieni joukon maastoutuminen ja sijoitukset menivätkin sitten nopeiten pystyyn päässeille tai pystyssä pysyneille. Se on pyöräilyä. Itse pääsin pystyyn suht nopsaan myöskin ja pystyin kirimään kolmanneksi, eli SM-pronssille.

mitalikukat

Sunnuntain ajon päätin ottaa treenin kannalta ja ilmoittauduin sekä naisten että miesten lähtöihin. Naisten lähtö starttasi ensin. Yritin keskittyä lähtöön niinkuin seuraavaa starttia ei olisikaan mutta mielessä huuteli säästelyä joku pikku kummajainen, joka tiedosti että miesten lähön kymmenen kierrosta olisivat ihan riittävän rankkoja ilman ylimääräisiä pyristelyitäkin. Kisan podiumille nousu järjestys ratkaistiin loppukirissä johon sain jaloista irti vielä hyvin tehoa ja alitin maalivaatteen ensimmäisenä. Oli mahtavaa ajella kun reitin varrella oli kannustajia siellä sun täällä! Kyllä ne huudot kuuluivat, vaikka ajon jälkeen en ehtinytkään kaikkia käydä moikkaamassa. se oli ensimmäinen kirivoittoni ja kun kilvan startti kajahti, olin vieläkin aivan fiiliksissä voitosta ja edellisestä startista muutenkin. Suunnattomia keskittymisvaikeuksia ja kilpasarjan reipasvauhtinen alku, saivat minut päättämään että yhteensä 10 kierosta pyntsää saivat riittää tälle päivää. Hyvä treeni, ei voi muuta sanoa!

kukat

Viime viikon harjoittelin vielä suht kovaa, enkä valmistaunut kisoihin sen koommin. Koska nyt tänä viikonloppuna suuntaan kisaamaan Sveitsiin ja siellä haluan päästä koettelemaan omaa kuntoa enemmän!

 

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *