Kisailut alkuun

Kisakausi tuli kuin tulikin avattua viikko sitten. Sen verran touhukas viikko takana etten aikaisemmin ole raportin ääreen ehtinyt.

Sijoituksen perusteella etappiajo sujui varsin hyvin. Itse tosin löysin parantamisen varaa monestakin kohtaa. Lisäksi tuo kylmässä kisaaminen vaan tuntuu niin kovin kankealta vaikka toisena päivänä ymmärsin jo panostaa lämmittelyynkin. Jopa niin että meinasin myöhästyä starttiviivalta. Kisapaikalle tultuani nappasin fillarin mittarin päälle ja sen enempiä miettimättä tarkistin kellonajan aina siitä. Jostain syystä tuo mittari oli napannut ajan naapurimaan satelliitista ja tyytyväisenä rullien päällä istuskelin kuvitellen että starttiin on vielä tunti aikaa ja kun oli kuulokkeet korvilla niin en kuullut edes naapuritiimien keskusteluita, joista taas Samu päätteli että meillä on nyt jotain kummaa tässä toiminnassa… Hyvin ehdittiin eikä tarvinnut hätäpissallakaan käydä sitten.

Vauhdikasta maantiekilvoittelua oli molempina päivinä kun naisten elite ja N18 oli yhdistettynä M30 (kisaajia yksi kpl), M40 (näitä oli jonkin verran enemmän), sekä kilpasarjan kanssa. Tapahtumarikasta myös, kasoilta ei vältytty. Kisa oli kauden ensimmäinen monelle ja vauhtia tuntui välillä olevan enemmän kuin taitoa. Naisten sarjassa sijoituksia ratkesi myös teknisten ongelmien kanssa. Naisten sarjasta kukaan ei kuitenkaan tainnut joutua keskeyttämään teknisten vikojen tai kasojen takia? Ensimmäisen kerran pyöräilyhistoriani aikana minun ajamastani pyörästä lähti takavaihtaja kesken ajon. Vieläkään ei kuitenkaan tarvitse mekaanikkoa tai itseä huonosta vaihtamisesta syyttää. Takavaihtaja jäi kilpakumppanin etukiekkoon n.11km ennen viimeistä maaliviivaa. Siitä alkoikin niin tapahtumarikkaat hetket että hypätään suoraan loppuun ja todettakoon että maaliin ajoin, huoltoa sain kahdesta eri autosta ja 11km 6cm liian korkealla satulalla on pitkä 11km. Ja vastaavassa tilanteessa istuessani huoltoautossa en huutaisi ”istu kärjelle ja pyöritä”, eikä taida huutaa Samukaan.. :)

Tällä viikolla pääsin myös testaamaan aika-ajopyörääni, jonka asennossa oli jonkin verran säätämistä viime kesän jäljiltä. Viime kesäisen ihopaiseen koosta muistutteli satulan korkeuden säädöt, joissa satula oli 6cm alempana kuin nyt.. Mutta nyt on säädöt kohdillaan ja enää on kysymys että onko akka?

Mopostakin käytiin talvibensat ajamassa pois, vaihdettiin öljyt ja tankattiin, sitten kelpasikin kurvata Pyynikin näkötornille haukkaamaan Maailman Parhaat Munkit. :)

Ens viikolla luvassa auringon paistetta, yksi ylimääräinen arkivapaa ja aikaa pyörien päällä, edessä ja takana.

Pian vanhempia blogijuttuja voit lukea hänen vanhasta blogistaan.

Avainsanat:

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *