Kisakausi alkuun

Nyt viikonloppuna on aika aloittaa kisakausi omalta osaltani. Etappiajot kutsuvat. Ei sen suurempia ennakkopulinointia. Hieman lämpöisempää keliä tietenkin toivoisi kevään ja kesä myöhemmille koitoksille. Luultavasti sitä täytyy lähteä hakemaan muilta mailta. Työelämän tarjoama vapaa tuossa toukokuussa hieman huutelee lähtemään Belgiaan tai Hollantiin ajelemaan mutta katsotaan nyt.. toisaalta Espanjaakin on jo hieman ikävä..

Työsopimus työterveydessä lähenee loppuaan mutta uutta halkoa on jo tuleen menossa. Nyt on pientä harkintaa vain kuinka paljon haluan töitä tehdä kesän aikana. Lupaavimmalta vaikuttava työpaikka on ainakin tähän asti ollut kovinkin joustava kisailujen suhteen ja varmaankin näin ennakkoon kun pystyisi asiasta alustavasti sopimaan niin saataisiin järjesteltyä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Toisaalta taas töitä kesällä voisi tehdä enemmänkin ja lomailla sitten kylmien kelien kohdatessa jossain mukavammassa lämmössä…
Harmillista vain vaihtaa mukavat työkaverit ja kun on juuri hyvin päässyt sisään käytössä oleviin ohelmistoihin niin sitten saa taa opetella uuden ohjelmiston käytön likimain alusta. Onneksi uudet ohjelmat tulee usein nopeasti haltuun ja tavallaan on kiva nähdä hyvinkin erilaisia ohjelmia samaan käyttötarkoitukseen.

Hauska ollut huomata, miten omat taidot löytää suoni ja osua siihen ovat kehittyneet. Muutaman kerran jopa yllättänyt itsenikin. Neulakammoiset miehet ovat aivan ehdoton suosikkiasiakaskuntani. Jotenkin se vain osuu huumorihermoon kun iso raavas mies istuu tuoliin ja väri pakenee kasvoilta ottaessani pienen neulan pois suojuksestaan. Eihän siinä mitään naurettavaa ole, mutta hei, ihan tosi! ;) Pelko on mielentilana mielenkiintoinen asia ja kuinka voimakkaasti jotkut pelkäävät. Itse olen miettinyt ja käsitellyt erilaisia pelkotiloja ja kuten tuon poskionteloleikkauksen kanssa tuli todettua; itse pelkään eniten pelkoa. Jos pelko tunne saa vallan niin siitä on hankala päästä yli varsinkin jos ei pääse pelkoa aihetuttavasta tilanteesta pois. Pelkäämällä jotkut saavat itsensä pyörtymään, happi lakkaa, hartiat menee jumiin, kädet tärisee yms. Vahva mielikuvitus? Heikko itsehillintä? Kummallinen, hyvin kummallinen ilmiö ihmisessä..  Joskus lentoon lähtiessä olen yrittänyt lietsoa itseeni lentopelkoa ajattelemalla koneen putoavan tms. mutta en ole koskaan kunnolla siinä onnistunut. Vahvimmaksi on noussut ajatus että voi harmi, mitä sitten, ei siinä pahemmin mitään voi enää tehdä, toivottavasti en ole loukannut ketään ja thänks. Sitä en kyllä halua kokea että joku kerta onnistun lietsomaan itseeni paniikin, koska siitä lennosta vasta pitkä tulisikin!

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *