Kisakausi käynnissä.

Tervepä terve.

Myönnän, että olen ollut todella hiljainen blogikirjoittelija. Toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa olisi motivaatiota päivitellä teille treenien ja kisojen lomassa jotain. On treenit ja kisat sitten hyvin tai huonosti onnistuneita. Tärkeää kuitenkin on, että olen saanut treenata suht terveenä ja aloittaa kisakauteni. Meillä oli pari viikkoa sitten onnistunut leiri Benidormissa Biglan tyttöjen ja muun henkilökunnan kanssa.

Ensimmäinen kilpailuni oli Hollannissa. Kisan nimi oli Drentse 8. Matkana noin 135 kilometriä. (Ainakin niille, jotka kyseisen kisan ajoivat maaliin..) Kisaan lähdettiin mukavassa kevätsäässä ilman irtolahkeita- tai puntteja. Ajoimmen ensin viisi lyhyempää kuuden kilometrin kierrosta, sitten siirtymän ja lopuksi olisi ollut tarjolla neljä 11 kilometrin kierrosta. Siirtymään sisältyi yhteensä noin 10 kilometriä mukulakiveä. En muistanutkaan, että millaista ”rynkytystä” tuo on.. Sainkin maistaa yhtä kiveä, kun heitin nurin noin 70 kilometrin ajon jälkeen. Löin pääni, lantioni ja olkapääni. Niskaan koski, enkä ollut aivan varma, että pystynkö nousemaan omin jaloin ylös ja kisani keskeytyi. Ambulanssista tultiin tarkastamaan vointini ja niskani. Hetken keräilyn jälkeen olin valmis nousemaan ja kaikki tuntui olevan kunnossa. Jos nyt pientä kolotusta ei lasketa. (Kypäränikin muuten halkesi, että suosittelen ihan jokaiselle päähän, vaikka ihan vain kaupassa menisitte pyörällä käymään.)

Tässä sitä mukulaa

Tässä sitä mukulaa

 

 

Pientä paikkailua..

Pientä paikkailua..

Drentse 8:n jälkeen tunsin olevani niin hyvässä kunnossa kaatumisen jäljiltä, että pystyin starttaamaan Ronde van Drenthessä. Kyseinen kisa oli myös maailman cupin osakilpailu. Sää ei ollut yhtä ruusuinen kuin Drentse 8ssa. 146 kilometrin kisa sisälsi paljon tuulta ja mukulakiveä. Minulla kisa lähti käyntiin ihan hyvin. Jalat toimi ja yritin pysyä kärjessä mahdollisimman pitkään. Oma kisani tyssäsi noihin mukulakiviosuuksiin. Olotila hyvästä muuttui täristelyistä mukuloilla noin 30 sekunnissa järkyttäväksi päänsäryksi ja oksenteluksi. Todennäköisesti joku jälkireaktio aivotärähdykselle tai ihan perinteinen klassikko: liian surkea juominen kisan aikana.. Jätin kisan taas kesken ja hyppäsin huoltoautoon.

Ronde Van Drenthen kokoonpano.

 

Kisojen jälkeen otin muutaman päivän ihan totaalilepoa ja palauttelin ihan varmuuden vuoksi. Olotila kuitenkin parani paranemistaan ja ajelin normaalisti lenkkejä. Tein myös kovemman treenin enkä huomannut mitään erikoista olossa. Päätin starta seuraavaan kilpailuun Italiassa.

Kilpailu Italiassa oli nimeltään GP di Comune Cornaredo (UCI 1.2). Erikoista kisassa oli se, että kisaan sai osallistua peräti 10 ajajaa per joukkue. Meiltä kuitenkin ”vain” yhdeksän. Kisapäivä oli hyytyvän kylmä ja välillä saimme muutaman raekuuronkin niskaan. Kisa oli 121 kilometriä pitkä, joka koostui lähinnä kurvista ja yllättävistä esteistä tiellä. Läheltä piti- tilanteita siis riitti. Kisa oli lähinnä irtiottoa irtioton perään. Meillä oli kuitenkin teamillä hyvä moodi päällä ja työskentely yhdessä toimi. Lopussa olikin enään noin 25 kuskia jäljellä ja oli valmistauduttava kiriin. Vähän kuitenkin mokasin lopussa, kun muutama tyttö edessä nuukahti muutamaa kilometriä ennen maalia ja yritin saada karkaavaa porukkaa kiinni. Viimeisellä 300 metrillä ei ollut jalkaa enää kiriä, mutta loppusijoitus 8 lämmittää mieltä. Ensimmäiset UCI pisteet siis haalittu.

On se kyllä kumma, miten näissä kisoissa porukka hajoaa aivan totaalisesti, vaikka käytännössä nousumetrejä ei ole.. Keskeyttämisprosentti Italianinkin kisassa oli enemmän kuin 75%.. Kai se tuuli voi halutessaan repiä porukkaa yhtä lailla kuin mäetkin.

Seuraava kisani on Belgiassa käytävä Gent-Wavelgem. Tuttuja reittejä aiemmilta vuosilta.. Kemmelberg jne..

-Lotta

Lepist-Lotta_0037

 –

Ps. tuolta -> http://www.bigla-cycling-team.ch/index.php/news voi lukea enemmän kisaraportteja jos kiinnostaa miten tiimillä yleisesti menee!

 

Lotta Lepistö

Lotta Lepistö

Lotta on 24-vuotias pyöräilijä ja sairaanhoitajaopiskelija. Tulevana vuonna Lotan on tarkoitus harjoitella monipuolisesti ja saada pyörä liikkumaan entistä kovempaa. Hän pääsee nyt kokeilemaan vuodeksi, millaista on elää todellista huippu-urheilijan elämää.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *