Kisakausi käsillä

Kuiva asfaltti on hemmotellut jo pari viikkoa ainakin eteläisintä Suomea ja kisakauden alkuun on enää kaksi viikkoa. Itse taidan pitäytyä vanhoissa tavoissani ja jättää väliin tuon ensimmäisen kilpailun, tai onhan tässä vielä viikko aikaa muodostaa oma päätös. Suomen kevät vaan on yllätyksiä täynnä ja lumisadetta on joskus saatu niskaan vielä äitienpäivänäkin, joskin hieman vanhempi kansa muistelee kesäkuun pakkaspäiviäkin..

Oma maantiepyörä on saanut kosketusta asfalttiin jo parina viikonloppuna ja huikealtahan se meno taas tuntui. Jostain syystä siitä vauhdin huumasta ja humisevista kiekoista jaksaa joka kevät syttyä vaikka talven aikana samaa ääntä on käynyt jo etelässä kuuntelemassa. Harjoittelua on jo muokattu kisakauden alkuun paremmin sopivaksi ja aurinko on saanut kuskinkin motivaation expotenttiaaliseen nousuun. Kisakalenteri on jo lyöty lukkoon heinäkuun loppuun asti ainakin. Tänä vuona SM-kisakalenterikin starttaa jo toukokuun puolivälissä kun Tampereella kisataan kortteli-SMeissä. Legendaarisissa Hervannan kurveissa lauantaina ja sunnuntaina onkin sitten vuorossa kisailua Rosendahlin ja Pyynikin näkötornin maisemissa. Yleisöä lämmittää vuorovedoin vastapaistetut Pyntsän munkit ja grillimakkara, ja tietenki rouhealla Tampereen kiälellä selostettu kilpailu. Paikalliset pyöräilijät ovatkin huhujen mukaan jo aloittaneet kisaradan ajamisen treeninä. Itsellehän tuo legendaarinen mäkitaipale kuului koko syksyn ja talven ajan osaksi työmatkaan, joten salaa olen käynyt sitä treenaamassa. ;)

Koska en ole aikaisempinakaan vuosina julkisesti huudellut tavoitteistani kisakaudelle, en aio sitä tänäkään vuonna tehdä. Tietenkään koskaan ei voi tyytyä aiempaa heikompaan suoritukseen ainakaan. :) Hyvillä mielin, terveyttä ja rehtiä kilpailuhenkeä toivoen mennään kesää kohti. Lisäksi toivon että erilaisilla yhteislenkeillä ja miksei lähtöviivallakin nähdään tänä vuonna entistä enemmän naisia ajamassa!

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (1)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

  • Terhi Martikainen

    Hih, otsikon kirjoitusvirheeseen (?) viitaten, tommi käski sanoa, että muista pestä kädet :D

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *