Kisaraportti: Kangasalan Kisan hiihdot 2.2.2013

Talven toinen hiihtokisastarttini oli ohjelmassa tänään, kun Kangasalla hiihdettiin Kisan kansalliset. Naisten matkana oli tällä kertaa 5km vapaalla. Lähtölistan perusteella odottelin kisaan mukaan erittäin hyvää kansallisen tason vauhtia, olihan mukaan ilmoittautunut viikko sitten hiihdettyjen Jämin SM-kisojen vapaan 10km vitonen, mutta valitettavasti kyseistä menijää ei lähtöviivalla näkynytkään.

Osanotto naisten sarjassa jäi melkoisen tyngäksi päivän kisassa ja yllättäen olinkin päivän paras sarjassani (NYL), mutta päivän kaikkein nopeimmat naiset toki löytyivät tällä kertaa muutamasta nuoremmasta ja yhdestä hieman vanhemmasta ikäluokasta. Esimerkiksi M65-sarjassa olisin ajallani ollut vasta kolmas(!). Kyllä ne oikeat hiihtäjät vain menevät näillä lyhyemmillä matkoilla lujaa ja päivän nopeimmalle naispuoliselle hiihtäjälle tappiota kertyikin hieman yli minuutin verran. Ylämäessä vielä pääsen samaa vauhtia kuin muutkin, mutta tasaisella ei näillä narukäsillä ole mitään tekoa ja alaspäinkään en mäkiä kovin mielelläni tule. Olisikohan jossain tarjolla minulle kisa, missä mentäisiin suksilla vain ylöspäin ja mielellään vaikka 2h ajan?

Päivän hiihdossa lupaavaa oli kuitenkin se, että kisan loppupuolella alkoi sitä oikeaa kilpahiihtämisen rytmiä löytyä hieman. Loppumäki nousikin jo mainiosti ylös ja sykkeetkin alkoivat vilkkua siellä, missä tällaisessa 15 minuutin suorituksessa pitäisi. Sama vauhti vain pitäisi löytyä jo alusta asti, mikäli 5km matkalla aikoisi hiihtää oikeasti hyvin, mutta onneksi talven päätavoite taitaa kuitenkin olla 18 kertaa pidemmällä matkalla, jossa tämän päivän matkavauhti riittänee jo varsin hyvin ja kesän päätavoitteessakin reitin varrella tulee vietettyä aikaa lähes viiden tunnin ajan.

Tällä hiihtämisellä (suksilla 2-3krt/vko) ja hiihtokisoihin valmistautumisella olen kuitenkin varsin tyytyväinen siihen, miten hiihto tällä hetkellä sujuu. Ja kun kisoihin ei lähde turhan vakavalla mielellä, voi olla päivän päätteeksi tyytyväinen, kun on tullut taas tehtyä erittäin hyvä treeni, jossa yhdistyi paitsi kynnyksen yläpuolella painettu viisitoistaminuuttinen, myös pidempi pk-lenkki. Seuraavan kerran hiihdänkin numerolapun kanssa jo keskiviikkona Nokialla, missä matkana on tarjolla hurjat 3km vapaalla. Pitää varmaan hiihtää ensin tunti veekoota pohjille ja sitten suunnata kohti lähtöviivaa, niin on ehkä valmis hiihtämään alusta asti kovaa ;)

Avainsanat: , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *