Kisaraportti: Karhu-viesti la 12.4.2014

Flunssatauti onneksi talttui sopivasti ja pääsin kuin pääsinkin mukaan Karhu-viestiin. Karhu-viesti on ollut minulle tietynlainen ikuisuusprojekti ja jo muutamana vuonna aiemmin olen ollut sinne lähdössä missä joukkueessa milloinkin, mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa pääsin matkaan. Juoksin viestissä Tyyli Lyylit -nimisessä ryhmässä, jolla oli kasattu matkaan hurjat neljä joukkuetta. Minut tähän porukkaan houkutteli seikkailu-urheilutaustainen uusi pyöräilyn seurakaverini Outi, eikä houkutteluun kyllä kauaa mennyt. Tyyli Lyylien neljästä joukkueesta pääsin juoksemaan ykkösjoukkueessa, johon oli koottu porukasta ne ennakkoarvioissa nopeimmat n.4.15-4.30/km -vauhtia juoksevat.

Hieman minua kyllä ennakkoon hirvitti ja meinasin vielä viikko sitten ehdottaa siirtämistäni johonkin hitaampaan joukkueeseen, sillä hiihtotalven aikana juoksin keskimäärin kahdesti viikossa n.30min kevyitä lenkkejä vain juoksutuntumaa ylläpitäen. Edellisen kerran olin juossut kovaa tammikuun alussa ennen silloista kolmen viikon tautijaksoa. Viikolla tein kuitenkin yhden pienen vetotreenin, jossa 4.20/km – vauhti tuntui rennolta (500-600m pätkissä), joten päätin lähteä sittenkin rohkeasti ykkösjoukkueen mukana, kuinka juoksu kulkee kaikista epäilyksistäni huolimatta.

Viestipäivä koitti Tampereella harmaana ja kylmänä, mutta Poriin ja lähtöpaikka Eurajoelle saavuttuamme lämpötila oli noussut yli kymmeneen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lisäksi tuulen suunta oli Eurajoelta Poriin (miehet Raumalta Poriin) juostun viestin puolella ja tuuli käytännössä suoraan takaa meille juoksijoille. Keli siis oli mitä mainioin ja myös Tyyli Lyylien porukka niin hyvällä fiiliksellä liikenteessä, että oma jännitys ja ”pelko” omasta juoksukunnosta unohtui aika pikaisesti. Oli mukava tutustua ennakkoon minulle täysin vieraisiin ihmisiin ja erityisesti oman joukkueen kanssa tulikin vietettyä monen monta tuntia yhdessä autoillen vaihtopaikalta toiselle. Jos joku Lyyleistä eksyy tätä kirjoitusta lukemaan, ISO KIITOS kaikille huippukivasta viestipäivästä! :)

Itse juoksussa minulle oli langennut viestin 4. osuus, joka oli viestin ainoa ”ylämäkiosuus”. Nousu ei ollut jyrkkää, mutta käytännössä koko osuus lukuunottamatta ensimmäisiä ja viimeisiä satoja metrejä oli pitkää ja suoraa nousua. Hivuttavan mäen pohjalta näki alusta saakka sen huipulle ja välillä tuntui, ettei vaihto tule koskaan vastaan. Oma juoksuni tuntui kuitenkin yllättävän hyvältä ja ohitin osuudellani kaksi joukkuetta ja kolmannen kiinniotetun kanssa tulin yhtäaikaa vaihtoon. Lisäksi vauhtini yllätti minut positiivisesti ja olin juossut osuuteni 4.14/km -vauhtia, jolla olisi mennyt 5km ennätyskin uusiksi, kympin ennätyksestä puhumattakaan. Olin saman osuuden juosseista 257 juoksijasta 72. nopein, joskin naisjuoksijoista 7. nopein, mikäli laskin osuuden tuloslistasta oikein.

Myös muut joukkueeni juoksijat suoriutuivat osuuksistaan hyvin ja olimmekin hyvin tasainen joukkue jokaisen osuuden kilometrivauhtien vaihdellen välillä 4.14 – 4.27. Sijoituimmekin sarjassamme viidenneksi ja teimme samalla Tyyli Lyylien reittiennätyksen. Koko viestin tulospalvelusivustolta voi käydä ihmettelemässä kokonaistuloksia. Muutkin Lyyli-joukkueeet juoksivat hyvin, joten maalissa monet saattoivat nähdä 20 iloista pinkkiin ja lilaan pukeutunutta naista. Kaikkiaan Karhu-viesti oli mielestäni mukava tapahtuma, vaikkakaan vilkasliikenteisen maantienlaitaa eteneminen ei välttämättä ole kaikkein mieltä ylentävintä touhua. Kuitenkin järjestelyt toimivat ja ilmapiiri oli mukava. Joukkueita oli mukana joka lähtöön Suomen kovimpien juoksijoiden tähdittämistä seurajoukkueista työpaikoilta koottuihin kuntoilijoihin. Toivottavasti pääsen mukaan ensi keväänäkin!

Avainsanat: , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *