Kisaraportti: Mustion tempo la 11.5.2013

Tänään kävin starttaamaan kisakauden pyöräilyn osalta Mustion tempossa. Lähtölistan perusteella odottelin mukaan myös ihan Suomen kärkivauhtia, mutta lopulta poisjääntien suerauksena naisten kisan osallistujalista hieman latistui.

Oma ajokunto oli kisaan lähtiessä hieman arvoitus, vaikkakin ihan hyviä tuntemuksia ja wattimittarin lukemia olen muutamalla lenkillä päässyt tässä kevään aikana jo ihmettelemään. Maantiepyörällä tai tempopyörällä ajettua kilometrejä ei vain ole jaloissa vielä edes viittäsataa eikä kovavauhtista ajoa alla käytännössä ollenkaan. Tehoja on kyllä tehty, mutta pääasiassa muualla kuin pyörän päällä.

Olinkin jo ajon aikana iloisesti yllättynyt, kun ajo tuntui vahvalta ja hyvältä – tai pahalta, mutta hyvällä tavalla pahalta. Jalat toimivat hyvin eikä yleensä ekoissa kisoissa vaivaavaa kevätkankeutta ollut pahasti ilmassa. Viikolla Tommi myös viritteli pyörääni toisen SRM-mittareistaan, joten ensimmäistä kertaa ikinä pääsin myös levykiekolla tempoa suhistellessa ihmettelemään watteja. Painelin tosin kisan jälkeen jotain nappuloita niin lahjakkaasti, että tiedosto on mittarilta kadonnut taivaan tuuliin, mutta kisan aikana vilkuiltuna numerot näyttivät varsin mukavilta tässä vaiheessa ”kesää”.

Rullailua maaliviivan jälkeen. Kuva: Kirsi Väinölä.

Poisjäännin/jääntien myötä olin lopulta päivän nopein naispuolinen ajaja ja samalla tuli raapaistua melko iso siivu pois vanhasta omasta parhaasta ajastani kyseisellä reitillä. Tulokset löytyvät selkeimmin Kari Mäkisen tulospalvelusivuilta (sivupalkista pyöräilytulokset), kuten pääsääntöisesti aina kaikki muutkin suomalaiset pyöräilytulokset. Kakkossijalta löytyy maailmanmestarisnainen pyöräsuunnistuksen puolelta ja kolmossijalta blogituttuja, eli Bonuskierroksen Mirka.

Päivän kisalla oli hyvä käynnistää kesäloma ja kahden viikon oma leirimäinen harjoitusjakso. Voi olla, että parin viikon päästä tekee kovasti mieli takaisin töihin lepäämään, vaikka treeniohjelmaa tuleville viikoille en vielä virallisesti olekaan nähnyt ;)

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *