Kisaraportti: pm-hiihdot (P) Valkeakoski 22.2.2014

Huomenta täältä miesten 50km hiihdon kisastudiosta :)

Aamulenkki on tehty ja aamiainenkin syöty, tunnin päästä auto suunnataan kohti Hämeenlinnaa ja pm-hiihtojen toista päivää. Eilen kuitenkin oli ensimmäinen osa näistä pm-hiihdoista, jolloin hiihdettiin perinteisellä Valkeakoskella. Tarjolla oli huimat 1,5km likaisen ruskeaa, loskasohjoista tykkilatua, mutta onneksi kisat kuitenkin pystyttiin järjestämään ja viemään kunnialla läpi.

Naisilla on matkana tuttu 5km, tai tällä kertaa oikeastaan 4,5km, kun tykkilatukierrosta hiihdimme kolmesti ympäri. Alkupäivästä ladulla kiersi monen monta innokasta pikkuhiihtäjää ja koska latu oli lyhyt ja kapea, ei verryttely kisabaanalla ollut oikein suotavaa. Poikkeuksellisesti teinkin verryttelyn alkuosan juosten ja vasta viimeiset n.20min hiihtäen. Hyvin tuntui tällainen uudenlainen tapakin toimivan ja kisaan lähtiessä olo tuntui hyvältä. Suksien kanssa Tommi oli nähnyt hurjasti vaivaa ja erittäin vaikeasta voitelukelistä huolimatta ne toimivatkin erittäin hyvin. Pito oli täydellinen ja luistokin niin hyvä kuin ruskeassa sohjossa voi olla.

Hiihto kulki hyvin ja oma tavoitteeni oli kilvoitella mahdollisimman hyvin Hämeen viestin osuudella minut n.10sekuntia voittaneen naisen kanssa, sillä tiesin muun porukan olevan selvästi parempia. Kyseinen nainen lähti puoli minuuttia perääni ja ensimmäisen kierroksen hiihdimme aika lailla tasatahtia. Toisella kierroksella aloin tehdä häneen hieman eroa, joka kasvoi tasaisesti loppua kohti ollen lopussa hieman yli 20s. Kisan voittaneelle Katri Lylynperälle hävisin muutaman sekunnin alle 2 minuuttia ja vain n.30s naisille, joille alkutalvesta hävisin jopa minuutin, joten myös siihen nähden hiihto sujui oikein hyvin – omalla tasollani siis. Tulokset löytyvät täältä.

Tänään kisaillaan siis Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradan mäissä. Olen kyseisessä paikassa käynyt tasan kerran kisailemassa lähemmäs 10 vuotta sitten. Silloin tarjolla oli jäinen pertsalatu ja muistoksi jäi lähinnä kauhu ja pelko mutkaisesta alamäestä. Tämänpäivän vesisateessa tuskin alkaa vauhti pelottaa, joten ehkä tarjolla on mukava kokemus myös Hämeenlinnan hiihtomaastoista.

Eipä siis muuta kuin reipasta sunnuntaipäivää kaikille!

Avainsanat: , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *