Kisaraportti: Pyynikkijuoksu 28.4.2013

Jahas, Pyynikkijuoksun rasituksista on jo toivottu hyvä tovi sitten ja treenit ovat sen jäljiltä taas rullaanneet hyvin. Pyynikkijuoksuun lähtiessä kirjoittelin ennätysjuoksutavoitteestani, mutta heti näin kisaraportin alkuun on todettava, että en tavoitteessani onnistunut.

Juoksufiilis tuntui ennen lähtöä hyvältä ja maltoin lähteä omaa ja sopivaa vauhtiani liikkeelle turhia kiihdyttelemättä. Olin nimittäin jo vuosi sitten todennut mäkiselle reitin rennon alun olevan paras taktiikka lähteä matkaan. Jalat tuntuivat mainioilta ja ensimmäinen isompi mäki Rosendahl gp:n pyöräreittiä mukaillen nousi kevyesti ylös. Niin kevyesti, että Varalan hiekkanousuun päätin koittaa nostaa vauhtia. Taisin kuitenkin kääntää vauhtikahvaa nousussa hieman liian rajusti, kun mäen päällä alkoivat sitten ongelmat.

Puolimatkan nurkilla etenin vajaat pari kilometriä oksennusta maistellen ja tosi huonolla fiiliksellä. Tällä välillä myös jäin ratkaisevasti aikatavoitteestani jälkeen. Kun selvisin näkötornille ja maltoin ottaa rauhassa hieman juomaa, kuoriutui minusta pitkässä alamäessa kuin uusi juoksija. Viimeiset reilut 4km kipitinkin maaliin taas 4min/km vauhdilla, mutta en siitäkään huolimatta saanut aivan kiinni menetettyä aikaa ja jäin viime vuoden ajastani hieman ja tavoitteestani, 45min alituksesta, reilusti.

Kuten viime vuonnakin, tykkäsin Pyynikkijuoksusta reitteineen jälleen kovasti. 10km matka taittuu huomattavan kivuttomasti ja nopeasti hienoissa ja vaihtelevissa maisemissa edeten. Kisan reitti on varmasti yksi Suomen hienompia, joskin samalla myös raskaimpia kympin reittejä. Kelikin suosi jälleen ja kevään shortsijuoksukausi tuli samalla avattua, eikä tullut edes kylmä. Tulospalvelu ilmeisesti sakkasi melkoisen pahasti chippinumerolapuista huolimatta (vai niistä johtuen?), mutta muutoin järjestelyt toimivat taas moitteettomasti. Aion ainakin itse olla taas viivalla ensi vuonna ja suosittelen tapahtumaa kyllä muillekin innokkaille juoksun harrastajille!

Juoksun tulokset löytyvät kiinnostuneille täältä.

Avainsanat: , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *