Kisaraportti: Ruskon tempo, 20km, 7.9.2013

Lauantaina kävin ajamassa ikään kuin jälkiruuaksi äärimmäisen hienossa syyskelissä (vai kesäkelissä?) 20km tempon Ruskolla. Erityisesti naisten sarja kärsi melkoisesta osanottajakadosta, mutta itselleni sillä ei ollut mitään väliä, vaan tärkeintä oli vain saada vielä kauden päätteeksi alle hyvä ja tasapainoinen ajo – sellainen, josta myös ohjaustangossa keikkuva pieni punainen laite tykkäisi hienojen käppyröiden muodossa.

Lähtökiihdytykseen keskittyneenä.

Valmistautuminen kisaan oli melkoisen rento. Viikolla ehdin juosta melko monta kilometriä ja ajaa huomattavasti vähemmän. Töissä oli ohjelmassa inventaaria ja kisaa edeltävä perjantaipäivä kului Helsingissä mm. shoppaillen ja vauvaa hoitaen. Kisaan lämmitellessä olo tuntui kaikkea muuta kuin kisainnokkaalta, mutta onneksi lähtöhetken lähestyessä alkoi jo hymyilyttää ja lähtökorokkeella teki mieli lähteä ajamaan.

Tässä taitaa tuntua jo vähän pahalta.

Itse kisa sujui varsin mukavasti. Lähdin rauhallisesti liikenteeseen menomatkan alamäkivoittoiseen ja myötätuuliseen osuuteen, jotta jaksaisin ajaa vielä kääntöpaikalta takaisinkin. Tasaisesti kiristin tahtia ja sain loppuun asti nostettua kisan keskitehoa pienen punaisen laitteen näyttöä tuijottaen, niin että maalissa tuo pieni punainen laite kertoi minun ajaneen kisan läpi lähes watilleen samoilla tehoilla kuin erittäin onnistuneen SM-tempon. Harmillisesti 30minuutin haamurajan alittaminen ensimmäistä kertaa pyöräilyurallani jäi 9 sekunnin päähän, mutta ajoin nyt toista kertaa elämässäni 20km matkan edes alle 31minuutin – puolentoista kuukauden pääasiallisella juoksemisella.

Uusi ajoasento ja lainakypärä. Vielä tässäkin on viilattavaa ensi kesäksi!

Kisan voiton vei tämän vuoden uusi pyöräilytulokas Merja Särkioja hienolla vain muutaman sekunnin 29 minuutin päälle painuneella ajalla. Vauhdinjaostani kertonee jotain sekin, että vain 4km ajon jälkeen olin Merjaa jo puoli minuuttia perässä, mutta seuraavien 16km aikana eroa kertyi lisää enää toinen samanmoinen, josta siitäkin suurin osa kääntöpaikalle mentäessä.

Postauksen kuvat on napannut Petteri Hannula, jonka muita Ruskon kisakuvia voi katsella hänen Picasa – albumistaan. Kiitos hienoista kuvista, joihin minäkin kerrankin olin eksynyt :)

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *