Kolme viikkoa lähtöön..

Tarkalleen ottaen 18 päivää kunnes lentokone, jossa tarkoitukseni on olla kyydissä, suuntaa kohti Brysseliä. Sieltä junayhteys Antwerppiin ja sitten jo joku onkin kuulemma vastassa.

Koska tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, on ehkä hyvä hiukan tarkentaa tämän blogin tarkoitusta.
Olen kolmannen vuoden bioanalytiikan opiskelija, harrastan pyöräilyä ja lähden koulun tarjoamaan työharjoitteluun, erittäin pyöräilyaktiiviseen Belgiaan. Tarkoituksenani on suorittaa ns.syventävä harjoittelu ja hankkia kansainvälistä kisakokemusta pyörän selässä. Ja tietenkin tutustua samalla Belgiaan ja belgialaisiin. Tähän blogiin tulen kirjoittamaan kuulumisia molempiin liittyen.

Valmistautuminen lähtööni on sujunut yllättävän jouheasti. Sain tietää kohdemaani ja vastaanottavan koulun jo joulukuun puolivälissä, ennen joulua sain jo viestin minulle suunnitellusta harjoittelupaikastakin. Opiskelija-asuntolan huone muutaman kilometrin päässä keskustasta varattiin jo tammikuussa. Paperiasioita olen hoidellut aina sitä mukaan kun niitä tulee vastaan, ja niitä on kyllä tullutkin; omalle koululle täytyy toimittaa tietyt paperit ja tietenin vastaanottava koulu haluaa täytettävän heidän omat paperinsa. Passikuvatkin loppuivat kesken kun Belgiasta pyydettiin 3 kopiota passista ja 5 passikuvaa.

Kovasti en silti ehdi vielä tuota lähtöä jännittämään koska tämä viikonloppu menee valmistautuessa ensi viikon ratakisoihin Lontoossa. Pääsen ajamaan oikeasti kovassa seurassa, maailman huippujen peesiin, ainakin siinä yritän kovasti pysyä.. ;) Lontoossa vierähtää viikko ja siitä viikon päästä pitäisi olla jo kovasti menossa.. Muutaman tyhjän päivän olen varannut ennen lähtöä koska joitain tehtäviä täytyy vielä tehdä ennenkuin voi hyvillä mielin lähteä ja tietenkin äiti pitää vakuuttaa että olen pakannut kaikkea tarpeellista mukaan. Luulenpa että nuo ”tyhjät” päivät ovat kaikkea muuta kuin tyhjjiä.
Kun lähtee pois kotoa kolmeksi kuukaudeksi täytyy jo hiukan etukäteen miettiä mitä tarvitsee mukaan; lääkkeet, vitamiinit yms. olen ostanut jo hyvissä ajoin. 90litrainen matkalaukku ylittää helposti sallitun 23kg mutta vaatteita on pakko pakata reilusti mukaan, koska Belgian sää tulee oleskeluaikanani muuttumaan meidän keväisestä meidän kesäiseen. Posti onneksi kulkee ja luultavasti Belgiassakin pari vaatekauppaa on.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *