Kuka on vastuussa Sinun hyvinvoinnistasi?

”Kyllä minä muuten lenkkeilisin, mutta ei tuota puolisoa saa ikinä mukaan”. Tai ”Kyllä minä söisin paremmin, jos kaapit eivät olisi täynnä kokoajan kaikkea herkkuja”. Tai ”Ulkona sataa, en voi mennä lenkille.” Kuulostaako tutulta? Muistathan, että Sinun hyvinvointisi ei parane sitku ja mutku- lauseilla. Kuka muu olisi vastuussa Sinun hyvinvoinnistasi kuin Sinä itse.

Oletko ajatellut, että tänään on hyvä päivä aloittaa unelmien tavoittelu? Oikeastaan tänään on paras päivä aloittaa! Voit aloittaa miettimällä, että mikä on pienin asia tänään, jonka voit tehdä, joka vie sinut kohti tavoitettasi. Hyvänä esimerkkinä vaikka säännöllisen lenkkeilyn aloittaminen: mene ja kaiva ne lenkkarit sieltä varastosta ja painele ulos! Siinä voi tulla hiki ja hengästyttää, mutta mikäs se Sinun tavoitteesi olikaan? Tee vaikka ihan rauhallinen kävelylenkki ja muista kuunnella kroppaasi!

Aloitimme tammikuussa juoksukoulun täällä Posiolla ja suurin osa mukaantulleista ei ollut juossut vuosiin. Hölkkäilimme jo ekalla kerralla, ja kun lenkki päättyi, jokainen oli hölkännyt tunnin aikana yli kaksi kilometriä. Kerroin naisille tunnin lopuksi heidän hölkkäsaldonsa ja kaikilla loksahti suu enemmän tai vähemmän auki. Ainoa ero oli monen yksinkokeiluihin, ettei veri maistunutkaan suussa, oli mukava rupatella muiden kanssa ja fiilis oli loistava! ;)

Tavoitteesi voi olla elämäntapamuutos, mutta se voi yhtä hyvin liittyä uuteen työhön tai opiskeluihin tai vaikka uuden harrastuksen aloittamiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa onnellinen. Siinä on ihana tavoite, johon kannattaa pyrkiä. Olen vuosien myötä törmännyt yhä uudelleen samaan asiaan. Ajatteletko Sinä, että tarvitset automaattisesti rinnallesi jonkun, joka tulee ja tekee Sinusta onnellisen. Kyllähän kaksin on aina kaunihimpi, mutta se toinen ei pysty tekemään Sinusta onnellista lopuksi elämääsi. Onnesi avaimet ovat Sinulla itselläsi. Kun teet niitä asioita, joista pidät, voit paremmin ja olet itsevarmempi.

Olen aika lahjakas haaveilemaan. Ja AINA, kun joku tyrmää ideani tai vähättelee niitä, saan vain lisäpontta ajatuksilleni. Minua ei haittaa, vaikka joku ideani jäisikin toteutumatta. Idean aika ei siinä tapauksessa ollut vielä tai se oli yksinkertaisesti huono idea. So what! Ideoita tulee ja menee! Ajattelen usein Sannin Supernova -biisin tavoin: ”mikä on pahinta mitä voi sattuu?” Juuri tätä biisiä kuuntelin ja punnitsin lähteäkö pt-koulutukseen ja yrittäjäpolulle vakkarityöstä vai ei.

Olemme erittäin hyviä keksimään itsellemme rajoitteita ja kieltoja, jotka estävät meitä aloittamasta tai pyrkimästä tavoitteitamme kohti. Vastuu omasta hyvinvoinnistasi ei ole kenelläkään muulla kuin Sinulla. Ei ole aviomiehen tai -vaimon, siskon, äidin eikä isänkään velvollisuus huolehtia sinun liikkumisistasi tai syömisistäsi tai siitä lähdetkö tavoittelemaan unelmiasi! Ympäristön tuella on valtava merkitys, mutta ellei sitä saa, kannattaa miettiä onko ympäristö sittenkään oikea. Usein muut tuntuvat tietävän paremmin, kuinka elämäsi tulee mennä. Tärkeää on vain, kuinka se Sinusta tulee mennä.

Jos sinun on vaikea hillitä herkkujen syömistä tai et saa aikaiseksi lähteä yksin liikkumaan, vaikka kuinka yrität. Pyydä apua! Avun pyytäminen ON vastuun ottamista. Tämä maa on täynnä työlleen omistautuneita ammattilaisia hyvinvoinnin, yrityssparrauksen tai mitä ikinä tavoitteletkaan! Kuka ties, matka voi olla vaikka hauska! Nykypäivänä tietoa on aiheesta kuin aiheesta saatavilla on runsaasti -jopa liikaa. Joskus tarvitsemme apua olennaisen asian suodattamiseen kaikesta epäolennaisesta. Minä esimerkiksi pyysin apua bloggaamiseen ja olen erittäin tyytyväinen. Suomessa on tällä hetkellä yksi blogivalmentaja, Tiia Konttinen, joka todella tietää mistä puhuu!

Muista myös, että universumi EI ole sinun muutostasi vastaan. Tiedätkö tunteen, kun olet juuri päässyt vauhtiin vaikkapa salitreenien kanssa ja sairastut. Sairastumisesi ei varmasti johdu siitä, että aloitit, vaan siitä, että se kuuluu elämään. Usein ajattelemme vastoinkäymisten johtuvan siitä, että olemme aloittaneet jotain meille tärkeää. Sanomme herkästi, että ”ei olisi pitänyt edes aloittaa”. Muutokseen kuuluu myös vastoinkäymiset. Jos ellei vastoinkäymisiä olisi, kaikki onnistuisivat aina, eikä olisi yhtään laihduttajaa tai liikunnan aloittajaa tai ylipäänsä mitään, mitä tässä elämässä tavoitella.

Jos tykkäsit, käy lukemassa täältä myös edellinen postaukseni, jossa kerron, mitä älyttömiä virheitä tein oman elämäntapamuutokseni alussa. Kirjoitin myös lapsiperheiden ravitsemuksen polttavista kysymyksistä täällä.

Kirjoittelin myös esittelytekstin vuoden alussa, ja sen voit lukea tästä.

Iloa päivääsi! Muista unelmoida (ja toteuttaa) ;)

-Milla-

Avainsanat: , ,

Milla Saarela

Milla Saarela, Millafit

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *