Kyykkyohjelman aloitus

img_5984

CrossFit Oulun ohjelmoinnissa alkoi peruskuntokausi ja samalla 11 viikkoa kestävä kyykkyohjelma. Nyt tehdään siis pääasiassa matalatehoisia kuntotreenejä ja kyykätään. Kyykkyjä on ohjelmoinnissa kaksi kertaa viikossa. Toiveissa olisi nyt itselläkin pysyä ohjelman mukana ja onneksi pystyn kyykkäilemään myös kotisalilla, jos aina ei salille pääse.

Nyt on menossa kyykkysyklin toinen viikko. Viime viikolla oli ollut kyykkytekniikan kertausta ja katsastus jokaisen optimaaliseen kyykkytekniikkaan. Lisäksi oli testattu ykkösmaksimit etu- ja takakyykkyyn. Viime viikolla en ehtinyt vielä mukaan, mutta tein eilen ykköskokeilut ja nyt kyykätään siis ohjelman mukaisesti.

Takakyykky  35/45/55/65/70/75/80kg

En yrittänyt enempää, vaikka tuo 80kg tuli kohtuullisen helposti. Minulla oli Voima mukana salilla ja kun keskittyminen ei ollut 100% treenaamisessa, ei ollut samaa henkistä tsemppiä ja yritystä päällä.  Olen ennen raskautta kyykännyt sen 100kg eli siihen on vielä matkaa.

Etukyykky 35/45/55/65/70kg

75kg ei noussut enää. Tuohon 70kg asti tuli helposti ja olo oli varmempi kuin takakyykyssä. 75kg menin tosi alas ja jotenkin pito katosi ja vain lösähdin, enkä edes yrittänyt kunnolla.

Kyllä huomasi, ettei ole kyykännyt pitkään aikaan. Oli hakemista ja varmuus kateissa.

Tänään tein sitten kotisalilla takakyykkyjä 5 x 10 @50% eli 40kg. Nämä tuntuivat varmoilta ja helpoilta.

Apuliikkeenä askelkyykkyjä 3 x 10+10 toistoa, 2 x 10kg käsipainot eturäkissä.

Kirjoittelen tänne kyykkyohjelman etenemisestä ja katsotaan sitten 10 viikon päästä onko mitään tapahtunut.

img_5982

Voima viihtyi kärryissä katsellen ikkunasta kaivinkonetta. Olisi ollut päikkäriaika, mutta ei suostunut selälleen nukkumaan vaan sinnitteli istumassa hereillä. Nukahti sitten heti omaan sänkyyn ja minä sain käydä suihkussa, syödä ja tehdä vielä illaksi ruuan valmiiksi. Hyvä hyvä!

img_5985

vähän väsyttää :)

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *