Lätkää ja lättyjä

*FoodinAmbassador -yhteistyö*

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko teillä koskaan sellaista tunnetta, että tilanne vaan vaatii lettuja, lättyjä, räiskäleitä, pannukakkuja tai pannareita? Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ei oikeastaan ole tilannetta, mihin lätyt eivät sopisi. Niillä voi juhlia, niillä voi kiittää, niitä paistamalla voi parantaa pahan mielen ja hankkia paljon äitipisteitä.

Lättyjen paistaminen on ehkä yksi rentouttavimpia asioita mitä tulee ruuanlaittamiseen. Se ainainen jännitys siitä, onnistuuko taikina ja miten ne ensimmäiset kääntyvät. Salainen toive siitä, että joku ei aivan käänny, tarttuu vähän kiinni ja saa syödä sen vähän epäonnistuneen maistipalan.

Toisaalta se täydellisesti onnistunut, hienosti kääntynyt, täydellisen pyöreä ja kauniin värinen. Jokaisesta onnistuneesta käännöksestä tunnet ihanan sisäisen ”yes!” -huudahduksen. Niistä saa niitä houkuttelevan upeita lättypinoja.

”Onko maistipaloja?” -tulevan pojatkin usein kysymään. Ehkä se vähän repaleisempi yksilö, jonka saa syödä siinä pannun vieressä seisaaltaan, onkin se paras.

Jääkiekon MM-kisat ovat menneet Suomen osalta voitosta voittoon ja mitalipeleihin. Huomenna vastassa on Venäjä ja pelissä ei ole yhtään enempää eikä vähempää kuin paikka MM-finaaliin. Luvassa siis kutkuttavaa jännitystä ja suuria tunteita, kun lätty läsähtää huomenna iltapäivällä jäähän. Ennen sitä voit kohottaa jännitystä paistamalla pinaattilättyjä.

Ainekset on näppärä sekoittaa blenderissä niin, pinaatit saa samalla vaivalla pilkottua taikinan joukkoon. Paistetaan Foodin koookosöljyssä. Nautitaan puolukoiden kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teen yleensä samalla osasta taikinasta myös ruokaisempia pekonilättyjä. Ensin pekoniviipale hetkeksi paistumaan pannulle ja siihen taikina päälle. Paistetaan molemmin puolin ja päälle vielä vuohenjuusto pecorinoraastetta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 *FoodinAmbassador -yhteistyö*

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *