Leiristä toipumista

Mieltä virkistänyt leiriviikko on takana ja siitä muituttamassa ovat rusketusrajat, levännyt miele ja väsyneet jalat. Oli kuitenkin mahtava palata Suomeen, vaikkakin loskakelien keskelle, koska viikon aikana päivä oli pidentynyt jo huomattavasti! Iltapäivän ”aurinko”tunnit olivat saaneet jatkoaikaa jo ihan reippaasti. Kesää kohti siis mennään vinhaa vauhtia!

Se tarkoittaa harjoituksellisesti treenien muuttumista kovemmiksi ja rankemmiksi. Painotus siirtyy yhä enemmän pyörän päälle ja tärkeimmäksi muuttuu tuntien sijaan käytetty teho. Se voi olla henkisesti paljon rankempaa kuin heti voi kuvitella ja siksi on tärkeää ettei talven aikana menetä harjoitelumotivaatiota, vaan kerää ja panttaa sitä kevään ja kesän koviin harjoituksiin. Ainakin itse olen intoa piukassa antamassa pyörälle taas hiukan kovempaa polkasua ja vääntöä! :)

Uusia tuulia puskee ja puhaltaa sivumyötäisesti. Eli ensi viikolla on tarkoitus muuttaa Suomen sydämestä Tampereelta rannikolle Helsingin sykkeeseen. Se tarkoitttaa uusia lenkkimaastoja ja -kavereita. Työnantajat pysyvät samoina; Toimenkuvat ja toimipaikat hieman muuttuvat. Mehiläisessä siirryn Helsingin toimipisteeseen ja Varalassa toimenkuvani testauslaboranttina muuttuu painotukseltaan enemmän pyöräilyvalmennukseen painottuen. Paljon siis uusia haasteita tutuissa puitteissa. Pääsen oppimaan uutta ja saamaan uutta perspektiiviä tuttuun tekemiseen. Tulee oleman rankkaa mutta varmasti myös antoisaa aikaa tämä kevät!

Mutta siis vinkkejä hyvistä lenkkiporukoista ja -reiteistä otetaan vastaan! :)

 

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (1)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

  • Kalevi Montela

    Sinulla oli hyvä Teneriffa reissu ja keho ja mieli otti hyvin harjoitukset vastaan . Nyt on suomessakin hienosti sulat tiet. Helsingistä kyllä löydät varmaan hyvät pyöräreitit. Ei muuta kuin hyvää matkaa Hesalaiseksi!

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *