Lepoviikkoa

Nosta kintut kattoon, oli käsky kun rasituspisteitä kertyi tuolta Turun vierailunkin sisältäneeltä viikolta. Noh, pakollinen Ideaparkille ajo oli suoritettava vielä maanantaina ja siitähän sellaiset rapiat kolme tuntia kuitenkin kertyy. Tänä maanantaina meno matka olikin hieman uskon ja toivon välistä taistoa kun talvinen lumikerros oli muuttunut viikossa pehmeäksi loskaksi. 10cm paksussa loskassa ajoa ja hieman kiire, mikäs sen parempaa viikonlopun jäljiltä aroille reisille. Samu tuli vastaan paluumatkalla ja piti ensimmäisenä todeta että nyt ei enää kykene hiisaamaan. Onneksi Samulla oli myös suunnitelmissa ajaa palauttavaa. Viikonloppuna nautiskelin jälleen auringonpaisteesta ja Ouppenista. Lauantaina suunnitelmana oli ajaa max.kolme tuntia kevyttä että voimia riittäisi seuraavan päivän ajoihin Pirkkahallin aamuvuorossa. Auringon paiste ja osittain sulanut Säijän tie osuivat lenkkiseuran sydämmiin sen verta kovin ettei rauhallisesta ajamisesta ollut pahemmin tietoa. Pientä kilvoittelua, itsensä ja lenkkikavereiden haastamista,niin ja auringonpaistetta unohtamatta. Voikohan kevät-lenkki enää muuta parhaimmillaan tarjota?

Tänään tassut onkin sitten tuntuneet käytetyiltä. Mutta eiköhän se taas tästä kun muutaman päivän pakkolepoa ottaa.

Valmistumispäiväni on jo ylihuomenna!!?! Suunnitelmana oli Samun kanssa rynnätä koululle heti aamusta hakemaan todistus ja karata sitten Espanjan lämpöön. Aluksi ajattelin ettei sillä ole niin kiire mutta nyt olen jo vahvasti sitä mieltä että haen sen pikapikaa pois ettei kukaan ehdi tulla katumapäälle. Tamkin kahvassa roikkuu siis torstai aamuna ainakin yksi kaheli pinkissä untuvatoppatakissa ja luultavasti joku halpa skumppapullo kainalossa tai polkupyörän korissa. Epäilijöille tiedoksi; Pyörässäni ihan oikeasti on edessä kori.
Opinnäytetyö oli ainakin jo julkaistu Theseuksessa. Ja sitten pitäisi nimikin ilmestyä Valviran sivuille, en ole mikään vale-bioanalyytikko.

Tamkille kyllä pitää antaa jonkin verran palautetta ettei opiskelijoille anneta tiedoksi minkälaisia vaikutteita opintojen keskeyttämisellä on tulevaisuudessa. Opiskelijahan voi opintojensa ohella työskennellä labrahoitajana. Raha motivoi ja opinnot helposti jäävät kun töitä on tarjolla. Valviran sivuja selaillessani opin uutena tietona että 10 vuotta näin voi tehdäkin mutta sitten koulunsa keskenjättäneen opinnot katsotaan vanhentuneiksi eikä hän enää voi työskennellä vastaavissa tehtävissä. Hyviä puolia siitä että valmistumistaan roikottaa on mm. tehyn opiskelijajäsenyys; samat edut, jäsenmaksu ilmainen. Mikäli työpaikkaa ei vaihda niin miksikäs sitä valmistuneen papereita tarvitsisi, paitsi että TePa tessin mukaan 2vuoden työvuoden jälkeen saa ensimmäiset ikälisät. Mutta kun ammatiaineiden opettajat eivät edes tiedä näitä asioita niin..Muutamasta kurssista hylätyn saanut voi helposti jäädä ”vahingossa” ilman papereita ja tyytyväisenä olla työelämässä 10 vuotta kunnes hänestä tuleekin valeterveydenhuollon ammattilainen, vaikka työelämästä kokemusta olisi ja kouluttautunut työn ohessa erilaisin ammattiyhdistyksen tms. koulutuksin.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *