LinnaMasters 2016 kisaraportti

img_6207

Event 1:

For time:
3 Rounds:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 1 = 35kg

2 Rounds of:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 2 = 40kg

1 Round of:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 3 = 50kg

Athlete is responsible for adding weights to her own bar.

Time Cap: 9 minutes

Tulos 9:25 eli en saanut lajia tehtyä aikarajaan mennessä. Suorittamatta jäi 25 toistoa, eli ehdin tehdä 50kg kaksi maastavetoa.

Sijoitus oli 17/18

Sijoituksella nyt ei ole toisaalta väliä, jos voisi olla tyytyväinen omaan suoritukseen. Sitä en ole. Olin miettinyt taktiikan tuolle kolmelle ensimmäiselle kierrokselle, jotka tehtiin 35kg. Siihen asti menikin hyvin. Sittenhän se laji oikeastaan vasta alkoi. 40kg rivet painoivat ihan liikaa ja työnnöt vielä enemmän. En vain jotenkin pystynyt ajattelemaan toisto ja liike kerrallaan. Tein sekä teknisesti huonoja nostoja, jotka kuluttivat liikaa voimia ja myöskin huolimattomuutta ja keskittymisen puutetta oli havaittavissa. Näiden tankojumppien puute näkyi kyllä tekemisessä. Kun ne eivät muutenkaan mikään vahvuus ole. Ei siis mikään loistostartti päivään.

Mikä meni hyvin: pysyin suunnitelmassa 35kg asti ja siihen asti menikin hyvin.

Kehitettävää: Ylävartalon ja keskivartalon voima. Työnnöt. Pushpressit, pushjerkit, splitjerkit. Tee taktiikka lajin loppuun asti ja jos joudut sitä muuttamaan, älä hätiköi.

Event 2:
AMRAP 6 minutes:
3-6-9-12-15-18-21..(+3)
Overhead Squats 35kg
Toes to Bar

Tulos: 74 reps eli ehdin tehdä viidestätoista valakyykystä neljätoista.

Sijoitus 10/18

Tämä meni hyvin. Koska kyse oli AMRAP 6min, olin päättänyt tehdä täysiä alusta saakka, mitään säästelemättä.  Sain tempaistua suunnitelman mukaisesti 35kg joka kerta ja pääsin siitä suoraan tekemään valakyykkyjä. Valakyykyt piti tehdä mahdollisimman nopeasti, jos ne menisivät hitaiksi, kuluttaisi se aivan liikaa voimia. Olin ajatellut, että jos kyykyt pitää mennä nopeasti putkeen vielä 9 toistoa, mutta sitten 12 toistoa on jo järkevämpi katkaista 6+6. Samoin kun edessä oli 15 toistoa, päätin lyhentää vielä vitosiksi. Hyvä taktiikka.  Samoin toes  to barit, nopeina niin pitkälle kuin ne vain kulkisivat putkeen. Ysiin asti meni hyvin. Sitten 12 piti jo tehdä ykkösinä, eli äkkiä ne hyytyvät nämäkin, kun ei kuutta minuuttia jaksa pitää tahtia yllä.

Mikä meni hyvin: tempaus ja valakyykyt. Toest to barit 3-6-9

Kehitettävää: toes to barit

Event 3:
AMRAP 9 minutes:
30 Cal Row
20 Thrusters 35kg
10 C2B Pull Ups

Tulos: 102 reps eli toiselta kierrokselta 12 thrusteria.

Sijoitus 12/18

Tässä oli kilpailua, tässä oli taistelua. Ensimmäinen soutu meni kovempaa mitä olin ajatellut. Siinä kun kun kello piippasi, laji starttasi ja Elastinen riimitteli, eihän siinä voinut antaa muuta kuin mennä. Se olisi viimeinen laji ja siihen piti pystyä nyt antamaan kaikki, mitä oli irti otettavissa. Thrusterit oli suunnitelmissa tehdä vitosina, mikä onnistuikin. Chest to bareissa sain alkuun tehtyä kolmosen ja vaikka loput taisi tullakin ykkösinä, oli niitä kuitenkin vain se kymmenen. Toisen kierroksen soudussa ei sitten paljon fiilistelty enää biisejä, vaan vedettiin niin kovaa kuin ikinä jaksoi. Juontaja tsemppasi ihan älyttömästi, kun kertoi että ollaan viereisellä radalla soutavan Liisan kanssa ihan samoissa kalorimäärissä. Siinä sai sitten sen ”nyt ei anneta yhtään periksi” -fiiliksen päälle. Soutu veti kyllä tiukille, mutta thrustereihin oli vain mentävä. Niin ne vain sieltä tulivat taas viisi toistoa kerrallaan, kunnes aika loppui. Sijoitukseen olin pettynyt, kun tuntui että laji meni tosi hyvin. Thrusterit olisi pitänyt saada nopeammin, eli tankoon reilusti nopeammin aina uudestaan kiinni.

Mikä meni hyvin: pysyin suunnitelmassa pätkiä thrusterit vitosiin ja ne tulivat yllättävän kivuttomasti. En antanut toisella kierroksella soudussa periksi, vaikka todella tiukkaa teki.

Kehitettävää: thrustereissa nopeammin tankoon, huilit venyivät liian pitkiksi.

Kokonaissijoitukseni oli 14/18 ja kun karsinnassa olin sijalla 16. niin ihan sen tasoisestihan kisat sitten menivät. Ekan lajissa olisi ollut mahdollisuudet tehdä parempi suoritus ja ehkä muutama sija petrata, mutta muuten muut menivät vain niin paljon kovempaa.

LinnaMastersin Facebook sivuilta löytyy videot sunnuntailta Event 1,2 ja 3. Ensin on aina miesten kolme erää ja sitten minun erä on naisten eristä ensimmäinen. Videoita katsomalla oppii kyllä kummasti omasta tekemisestä ja ihmettelee sitä, miksei sitä tartu siihen tankoon nopeammin.

Olisihan se kiva joskus pärjätäkin, eikä vain aina olla siellä viimeisillä sijoilla. Sitä niin odotti, että sitten kun pääsee masters -sarjaan, niin ehkä olisi jotain mahdollisuuksia päästä vaikkapa finaaliin jossain kisoissa. Taso on vaan koventunut tässä viime vuosina niin paljon myös mastereissa, että tosissaan pitää treenata että näissä karkeloissa pärjää. Tai että ylipäätään pääsee edes kisailemaan.

Joku saattaa miettiä että mitä järkeä sinne kisoihin on lähteä, kun ei ole kuitenkaan mahdollisuuksia pärjätä. Oliko järkeä? Sitä pohdin seuraavassa postauksessa. Pysy kuulolla.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (4)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Jyrki Muttilainen

  Moi, oli hauska lukea toisen kisaajan näinkin tarkka analyysi, itsellä oli vain yksi ongelma, peukalolukko, joka sitten pilasti ekan lajin suorituksen, kun 60 kg ei enää pysynyt näpeissä, oli vaikea tehdä hang clean:eja, sama sitten heijastui tokaan lajiin T2B, missä sain 15 OHS + 9 T2B siltä kiekalta. Minulla kolmannet kisat, aina saanut motivaatiota ja tarkennusta kehityskohteisiin karsinnoista ja kisoist.
  Ystävällisesti,
  Jykä, M50
  Crossfit 8000

  Vastaa
  • Hanna Uusitalo Kirjoittaja

   Minulle analysointi ja sitä kautta juurikin noiden kehityskohteiden löytäminen on oleellinen osa harrastusta.

   Niin se voi olla pienestä jutusta kiinni, se onnistunut suoritus. Tsemppiä treeneihin!

   -Hanna-

   Vastaa
 • Jonna

  Kiva kun jaksat kirjoitella. Harmi kun pystyi katsomaan kisoja paikan päällä vain lauantaina, joten teän sarja jäi väliin.

  Vastaa
  • Hanna Uusitalo Kirjoittaja

   Minulla harmittaa kun en ollut paikalla jo lauantaina, olisi ollut kiva olla katsomossa.
   Ja kiitos kun luit ja kommentoit!

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *