LinnaMasters -kannattiko lähteä?

”Olisihan se kiva joskus pärjätäkin, eikä vain aina olla siellä viimeisillä sijoilla. Sitä niin odotti, että sitten kun pääsee masters -sarjaan, niin ehkä olisi jotain mahdollisuuksia päästä vaikkapa finaaliin jossain kisoissa. Taso on vaan koventunut tässä viime vuosina niin paljon myös mastereissa, että tosissaan pitää treenata että näissä karkeloissa pärjää. Tai että ylipäätään pääsee edes kisailemaan.”

Joku saattaa miettiä että mitä järkeä sinne kisoihin on lähteä, kun ei ole kuitenkaan mahdollisuuksia pärjätä. Oliko järkeä?

Olen miettinyt kisaamista ja treenaamista viime aikoina, kun aikaa ei vain ole siihen treenaamiseen käyttää enää niin paljon kuin ennen Voiman syntymää. Elämän tilanne on muuttunut siitä kun edellisen kerran kilpailin. Onko järkeä kilpailla jos ei ehdi treenata kunnolla. Ja mitä se sitten onkaan se kunnolla treenaaminen. Mikä se on se juttu, mikä minut vetää kilpailemaan? Kun en päässyt kisaamaan CrossFitissä, menin kesällä yleisurheilukisoihin ja ilmoittauduin ensi toukokuun Nuts Karhunkierrokselle.

31667363691_5ab17c3076_o

Seuraan Facebookissa itseluottamus.com -sivustoa ja sieltä pomppasi vasta ruutuun tämä:

 

”Voitontahto ei ole vain voittamisen halua.

Se on halua laittaa itsensä likoon ja saavuttaa oma potentiaali.”

(www.itseluottamus.com)

 

Siinähän se on. Voitontahto. Haluan laittaa itseni likoon ja saavuttaa oman potentiaalin juuri sillä hetkellä. Ehkä se on toisille, kuten minulle, vielä helpommin löydettävissä kun halutaan myös voittaa. Silloin kun joku muu on suorittamassa samaa suoritusta yhtä aikaa, samalla lähtöviivalla.

CrossFit kisojen yllätyksellisyys, taktiikan luominen ja siinä pysyminen. Tarvittaessa sen muuttaminen ja muutoksiin sopeutuminen. Vaatii suurta henkistä vahvuutta, että pää pysyy kasassa ja pystyt tekemään juuri sitä omaa suoritusta täysillä. Jokainen laji vetää paitsi fyysisesti kropan äärirajoille, tekee se sen todellakin myös ennen kaikkea psyykkisesti. Erityisesti näissä LinnaMasters kisoissa, kun painot olivat hyvinkin maltilliset eikä esimerkiksi haettu mitään raskaita ykkösiä. Lajit olivat suhteellisen nopeita eli täysiä pitäisi pystyä vetämään ja kuitenkin osata ajatella taloudellista liikkumista ja liikkeiden pätkimistä järkeviin sarjoihin.

Osallistuvathan ihmiset juoksu- ja hiihtotapahtumiinkin, vaikka suurimmalla osalla siellä ei ole muuta tavoitetta kuin päästä maaliin ja voittaa itsensä. Oman ajan parantaminen eli ennätyksen tekeminen on toki juoksukisoissa usein se helposti mitattava tavoite. CrossFit kisoissa harvoin tulee samoja lajeja uudestaan, joten oman tuloksen mitattavuutta ei voida tehdä samalla tavalla kuin esimerkiksi puolimaratonin ajan parantaminen. Kisoissa tavoite voi olla samaan tapaan: selvitä kaikista päivän lajeista ja ylittää itsensä. Omaa suoritusta voi analysoida liikkeistä suoriutumisen kannalta, esimerkiksi pystyinkö ylipäätään tekemään kaikki liikkeet. Kyykyissä, painonnostossa tai voimaliikkeissä voi toki tulla eteen maksimikokeiluja, jolloin omaa suoriutumista on helpompi mitata.

31783945205_c82f4dd9c1_o

Onnistuneen urheilutapahtuman seuraaminen ja siinä mukana oleminen. Jos olet jollainlailla mukana minkäänlaisessa tapahtuma- tai kilpailujärjestelyissä, suosittelen lämpimästi päivän viettämistä Crossfit kisoissa.

Kilpailuja alkaa olla Suomessakin jo mukavasti: WinterWar, KarjalanKovin, Unbroken ja LinnaMasters, isoimmat mainitakseni. Kaikki haluavat onnistua ja vetää läpi toimivat kisat. Rima on nostettu kilpailujen järjestämisen osalta todella korkealle, koska olemassa olevat kilpailut ovat olleet järjestelyiltään lähes poikkeuksetta todella toimivia ja ennen kaikkea tunnelmaltaan ylivoimaisen huikeita urheilutapahtumia.

CrossFit Hämeenlinnan LinnaMasters on onnistunut iskemään itsensä arvostettujen CrossFit kilpailuiden joukkoon. Heillä on oma kohderyhmänsä, masters urheilijat, joiden määrä tulee vain lisääntymään tulevina vuosina. Tarkasti määritelty kohderyhmä ei kuitenkaan riitä pitkässä juoksussa. Teot puhuvat puolestaan ja tässä tapauksessa se on kaiken kaikkiaan onnistunut kisatapahtuma, jo kolmatta kertaa.

Miksi he onnistuvat? Kyse on intohimosta, rakkaudesta lajiin. CrossFittiin kuuluu yleisesti yhteisöllisyys, sitoutuminen, standardit ja esimerkiksi aikatauluista kiinni pitäminen. Nämä ovat hyvinkin oleellisia asioita onnistuneen kilpailupäivän läpiviemiseksi. Ilman ahkeria, pitkää päivää tekeviä vapaaehtoisia ja tarkkoja tuomareita ei kisoista olisi tullut yhtään mitään. LinnaMasters, siellä oli SE henki. Oliko se sitten se kuuluisa Linnan henki kun Hämeenlinnassa oltiin?

Vaikka olin Oulusta yksin kisaamassa, en tuntenut olevani yksin. Sain hotellilta kyydin Lappeenrantalaisilta kisapaikalle, kiitos siitä! Kannustusta yleisöltä. Näin vanhoja tuttuja ja tutustuin uusiin. Liisa tarjosi kyydin Tampereelle ja kisapäivän hiet saunottiin Rauhaniemen kansankylpylässä ja hyytävässä avannossa. Sen jälkeen vielä burgerit ja punaviinit. Olihan se mukava hypätä kotimatkalle junaan niin monta hienoa hetkeä rikkaampana.

Kisat ovat siis niin paljon muutakin kuin se itse kilpailu ja se sijoitus, vaikka se olisi aina se häntäpään tokavika. Että siis kannattiko. Todellakin kannatti.

Meidän salin Anne kertoi, ettei pystynyt katsomaan lauantain live -lähetyksiä facebookista, kun harmitti niin paljon ettei ollut mukana. Ensi vuonna meitä lähtee Oulusta Hämeenlinnaan iso porukka. Vai mitä Oulun mastersit?

Hotelli Emilia – kotoista sopivan kaukana kotoa

Saavuin lauantaina iltapäivällä junalla Hämeenlinnaan ja reippailin pari kilometriä rautatieasemalta keskustaan. Olin saanut blogiyhteistyön merkeissä majoituksen Hotelli Emiliasta, joka on yksityinen, pieni kodikas hotelli kävelykadun varrella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkustellessa ja majoituksia varatessa tutkin aina paikalliset yksityiset hotelli vaihtoehdot, koska sieltä löytyy yleensä aina upeita vaihtoehtoja isommille ketjuhotelleille. Niin myös tällä kertaa Hämeenlinnasta.  img_6200

Hotelli Emiliassa on käytetty huoneissa erilaisia marimekon verhoja ja tällä pienellä kivalla yksityiskohdalla saatu jokainen huone yksilöityä. Jännityksellä avasin viidennen kerroksen huoneen oven, että mikähän kuosi minun kohdalle osui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruskea sävyinen Kaivo -kuosi vuodelta 1964 oli ihanan retro ja sopi loistavasti viikonlopun masters tunnelmaan. Pieni kiva huone oli oikein sopiva hetken rauhoittumiseen. Kotoinen tunnelma, mutta kuitenkin sopivan kaukana kotoa.

img_6198

Ehdin käydä kaupassa hakemassa seuraavalle päivälle eväitä ja juoda kahvin alakerran kahvilassa. En ole normaalisti kahviloissa istuva lattemamma, joten tämäkin pieni asia oli suuri nautinto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LinnaMasters oli järjestänyt illallisen Ravintola Piparkakkutaloon, jossa tarjolla oli pikkujoulubuffet. Upea vuonna 1906 rakennettu sadunhohtoinen vanha talo, joka muistuttaakin aivan piparkakkutaloa. Vanhan ajan tunnelmaa ja maistuvaa ruokaa. Koska en ollut päivällä syönyt kuin välipaloja, tulikin sitten tankattua oikein kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iloinen yllätys oli myös, että aamiainen oli tarjolla poikkeuksellisesti jo klo 7, joten omien eväiden voimin ei tarvinnut kisapaikalle aamulla startata. Useamman kisareissun käyneenä, erikoistoiveita aamiaisen aikaistamiseksi ei ole aina haluttu kaikissa hotelleissa toteuttaa, joten tästä 10 pistettä Emilialle. Oliko pekonia? -No oli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Hotelli Emilia tarjosi majoituksen bloginäkyvyyttä vastaan*

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *