LinnaMasters karsinta

LinnaMasters on CrossFit Hämeenlinnan järjestämä kilpailu yli 35 -vuotiaille CrossFit harrastajille. Aikaisemmin kilpailu on ollut yli 40 -vuotiaille, mutta tänä vuonna ohjelmaan on otettu myös 35-39 -vuotiaiden sarja. Kilpailut ovat 10.-11.12. niin että lauantaina yli 40 -vuotiaiden sarjat ja sunnuntaina 35-39 -vuotiaat.

Karsinta suoritettiin 10-23.10. välisenä aikana omalla salilla. Ilmoittauduin mukaan tekemään karsintaa, vaikka treenit ovat olleet kovin vähissä viimeisen 1,5 kuukauden aikana. Karsinta-aika oli niin pitkä, että ajattelin pystyväni tekemään karsintalajit kaksi kertaa läpi. Aikataulut meni kuitenkin omien ja miehen töiden vuoksi niin tiukille, että pitää olla tyytyväinen että sain ylipäätään edes karsinnan tehtyä ja tulokset ilmoitettua.

Kisapaikkojen määrä sarjoittain varmistettiin vasta karsinnan päätyttyä. Naiset 35-39 -sarjaan oli ilmoittautunut 24 henkilöä ja mietin vähän että paikkoja olisi kisaan kymmenen. Oma karsintasuoritus oli sen verran heikko, että en ajatellut että pääsisin mukaan. Loppujen lopuksi karsinnan teki 20 naista ja kaikki pääsivät mukaan. Olin sijalla 16.

Karsinnassa oli kaksi lajia, jotka sai tehdä erillisinä setteinä. Tämä olisi hyvin mahdollistanut sen, että olisi voinut tehdä vaikka vain toisen lajin useampaankin kertaan.

Laji 1

14min amrap

60cal row – soutu

50 du – tuplanaruhypyt

40 ttb – varpaat tankoon

30 hang power clean – rinnalle veto roikusta 35kg

20 thrusters – etukyykky+ylöstyöntö 35kg

10 bar muscle up – voimanosto tangossa

Sain tuloksen 196 eli thrustereita jäi tekemättä 4, että olisi päässyt yrittämään bar muscle uppeja. Soutu ja tuplat meni tosi hyvin. Toes to bareissa ensimmäinen kahdeksan meni hyvin kippirytmillä. Sen jälkeen se sitten katosikin ja jouduin tekemään ensin kakkosina ja lopulta ykkösinä. Tähän tuhraantui ihan liikaa aikaa. Olin vielä tyhmästi tosi korkeassa tangossa ja jouduin hyppäämään melko korkealle jokaiseen ykköseen. Rivet meni ihan ok, mutta thrusterit oli ihan surkeat. Vaikka 35kg ei ole paljon, niin nyt se kyllä painoi ihan liikaa.

Laji 2

6min amrap

5 power snatch – raakatempaus 30kg

10 ohs – valakyykky 30kg

15 bar over burbee – burbee + tasajalkaa hyppy tangon yli

2min amrap

HSPU – käsilläseisonta punnennerruksia maksimimäärä kahden minuutin aikana

Nämä 6min ja 2min osiot tuli suorittaa peräkkäin.

Sain ensimmäisessä osiossa 82 toistoa eli kaksi täyttä kierrosta ja kolmannelta jäi tekemättä 8 burbeeta. Tempaukset ja valakyykyt meni ok, mutta burbeet könysin liian hitaasti. Jotenkin ehkä takaraivossa oli nuo tulevat 2min kässäripunnerrukset, enkä sitten uskaltanut vetää ihan kunnolla täysiä. Olisi pitänyt.

HSPU on minulle ihan tajuttoman vaikea liike. En saa tehtyä yhtään toistoa tiukkana, enkä nyt saanut kahdessa minuutissa yhtään ainoaa toistoa myöskään kippaamalla. Tulos siis pyöreääkin pyöreämpi nolla. Sain kyllä viisi toistoa kipattua kässäriin ylös, mutta en saanut jalkoja kiinni seinään loppuasentoon. Harmitti vietävästi. Lämmittelyssä sain pari toistoa onnistumaan ja vähän karsinnan jälkeen levättyä meni vielä yksi, eli sinänsä voin olla tyytyväinen että ilman abmattia onnistuin nämä pari kertaa. Jos olisin tehnyt lajin uudestaan, olisin vaihtanut taktiikkaa. Tykittänyt 6min niin täysiä kuin ikinä. Sitten huilannut tuosta 2 minuuttisesta 1:45min ja yrittänyt viimeisellä 15 sekunnilla saada edes sen yhden onnistuneen.

Kisapaikka on nyt kuitenkin olemassa ja sinne mennään joulukuussa. Marraskuun olenkin juuri sopivasti hoitovapaalla töistä, joten jos sitä pääsisi nyt vähän useammin salille, kun vapaa-aika lisääntyy 35 tunnilla viikossa.

14601004_1862344120665340_1081136376085965936_n

Kovia tuloksia ovat kärkipään mimmit tehneet, huh

 

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *