Lisää hiihtoa!

Heippa!

Tämä(kin) vapaapäivä on kulunut tehokkaasti urheilun parissa, nimittäin kävin avaamassa hiihtokisakauden Porttikallion hiihdoissa Punkalaitumella. Vähän oli eri meininki hiihdossa kuin esimerkiksi viime talven numerolapullisissa hiihdoissa ja kun kisa oli sopivan pieni, niin pääsinpä jopa pokkaamaan kakkospallillekin. Vähän oli kylmä meininki, mutta oli se vaan hirveän mukavaa olla pitkästä aikaa hiihtokisoissa, kun reitti (mäkinen) ja matkakin (10km V) olivat minulle melko sopivat.

Pettymyksen aiheutti ainoastaan se, että edellisestä kerrasta Punkalaitumella reitin isoin mäki oli kutistunut. Parantuneen fyysisen kunnon lisäksi silläkin taitaa olla jotain vaikutusta asiaan, että nykyisin pitää hiihtämään lähtiessään kivuta ylös Kaupin vesitornin nousu, jos aikoo päästä muille laduille. Edellisen vierailun aikaan, vaikka olin vielä ihan oikea kilpahiihtäjä, asuin vielä Turussa, missä korkeuserot ovat Impparin tykkiladulla ”hieman” pienemmät kuin täällä Tampereella hiihdellessä.

Yhtäkaikki, oma tuntemus siitä, että hiihto sujuu varsin mukavasti tällä hetkellä, ei ollut ihan harhainen. Ihan kaikkea ei kyllä kropasta vielä saanut irti ladulle ja ehkä vauhdinjakokin oli melko varovainen, kun viimeksi olen kympin matkalla tainnut kisata aika tarkalleen 7 vuotta sitten, eikä oikein tiennyt millaista vauhtia uskaltaa lähteä liikkeelle. Tuloksena oli ainakin selkeä ”negative split”, kun toinen vitosen kierros sujui lähes minuutin ensimmäistä nopeammin. Seuraava koitos hiihtoladuilla on edessä parin viikon päästä ja hiihtokausi huipentunee näillä näkymin maaliskuun alussa ensimmäiseen yritykseen Pirkan täydellä 90km matkalla!

Ja hiihtojutuilla jatketaan myös huomenna. Nimittäin Patrolin Fischer -testihiihtokiertue rantautuu huomenna Kaupin hiihtostadionille yhteistyössä Tampereen alueen Intersportien kanssa. Fischerin suksia ja monoja pääsee testaamaan klo 10-14 välisenä aikana ja paikalla olemme myös esimerkiksi me molemmat Tommin kanssa, joten hyvien suksien osuessa kohdalle, on mahdollista vaikkapa tilata itselle samanmoiset. Tulkaa siis moikkaamaan, testaamaan huippuvarusteita ja hiihtelemään mukavaa kevyttä lenkkiä meidän kanssa!

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *