Loistava lomaleiri!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös kesälomani ensimmäinen pätkä ja tänään palaan takaisin normaaliin arkeen ja töihin. Takana on vajaat kaksi viikkoa loistavaa harjoittelua ja olokin on sen mukainen: tämän päivän lepopäivä on todellakin tervetullut! Eilen lomajakso kruunautui vielä paitsi erittäin hyvällä yhteistreenillä, myös yliopistolta saapuneella valkoisella kirjekuorella, joka kertoi, että graduni on hyväksytty samoin kuin kypsyyskoe, eli nyt valmistuminen alkaa olla virallista. Vain tutkintotodistushakemukset pitäisi enää täytellä, kunhan loput suoritukset ehtivät opintorekisteriin asti!

Valmentajani Kaitsun kanssa olen sopinut, etten täällä blogissani julkaise harjoitusohjelmiani tai harjoitusviikkojani, joten täydellistä lomaleiriajan ohjelmaani en tässäkään esittele, mutta vähän pientä kuvailua saatte siitä, millaisissa toimissa olen lomani viettänyt:

la 11.5. Mustion tempokisa verryttelyineen (pyörä + juoksu)
su 12.5. pitkä pyörälenkki

ma 13.5. uintia (satasia ihan riittävän monta) ja juoksua
ti 14.5. Pitkähkö pyörälenkki sis. 2*10km tempoajoa + kuntopiiriä
ke 15.5. uintia +  vauhdikas duathlontreeni
to 16.5. pitkä pyörälenkki
pe 17.5. pitkä uinti + juoksuverra
la 18.5. 10km juoksukisa + pyöräverrat
su 19.5. pyörä + juoksu Pyynikin mäissä

ma 20.5. uintia + pyöräilyä + juoksua
ti 21.5. pitkä juoksu (2h) + pyöräverra
ke 22.5. uintia + kiihtyvävauhtinen pyöräily + vk-juoksu (+ hieronta)
to 23.5. yhteistreenit: paritempo 38km + nousevavauhtinen juoksu 10km + uintitreeni
pe 24.5. LEPO :)

Yhteensä treeniä n.35h, josta pyöräilyä n.550km, juoksua n.100km ja uintia n.20km. Numeroina ei siis mitään yltiöpäistä tekemistä, mutta tehollisesti on menty monessa treenissä sen verran kovaa kisakauden kynnyksellä, että kyllä näissäkin määrissä on ollut riittävästi tekemistä. Kahteen viikkoon sisältyi muutamia kisoja, sekä lähes päivittäin harjoituksissa oli mukana myös vauhtikestävyysalueen kiusaamista. Juoksukilometrejäkin jalkoihin kertyi n.50km/vko, mikä on minulle suhteellisen paljon.  Lukuunottamatta viime sunnuntain pyöräkisan keskeyttämistä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja olo tuntuu nyt aikamoisen hyvältä.

Eilen tein myös jälleen kerran hauskan huomion omasta juoksemisestani, kun lähdin tekemään nousevavauhtista 10km juoksua paritempon ajamisen jälkeen. Juoksu kulki rennosti ja kevyesti, jälkimmäinen vitonen jopa aikaan 22.30 vk1 – alueen sykkeillä ja helpon tuntuisesti. Samanlaista tunnetta ei tule koskaan pelkästään juostessa vaan juoksu lähtee yleensä kulkemaan vasta, kun alla on pyöräilyä – usein sitä paremmin, mitä kovempi pyöräily alla on. Triathlonistille tämä ei varmaankaan ole huono ominaisuus kisan kulkua ajatellen, mutta hieman silti mietityttää, mikä on, kun puhdas juoksu ei kulje mihinkään, mutta pyöräilyn päälle voisin juosta vaikka maailman ääriin asti. Omaa tekniikkaansa ei valitettavasti juostessa näe, mutta tuntuu myös, että juoksutekniikka ja -asento ovat parempia pyöräilyn jälkeen juostessa, niin omituiselta kuin se kuulostaakin.

Nyt on kuitenkin luvassa hieman treenin keventelyä ja viikon päästä aukeaakin sitten kisakausi jo triathloninkin puolesta, kun osallistun Vantaa triathlonin sprinttiin ja siitä vajaan viikon päästä sitten saman matkan SM-kisoihin Hyvinkäällä (vai Nurmijärvellä?). Kisajännityskin alkaa jo nostaa päätään, into olisi kova päästä katsomaan, mitä talvella on oikeasti tehty. Ensin on tosin edessä toisenlainen koitos viikonlopun kevyiden treenien lomassa, sillä meille saapuu tänään pieni yökyläilijä Siilinjärveltä. Luvassa on siis varmasti aikamoista menoa ja meininkiä parin päivän verran :)

Avainsanat: , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *