Maaginen plantaarifaskiittiin auttava tuki

Maanantaisessa treeniviikkopostauksessani mainitsin, että huhtikuuni lähes pilannut plantaarifaskiitti eli kantakalvon tulehdus oireilee jälleen. Samaan hengenvetoon mainitsin, että olen käyttänyt alkukesästä juoksufoorumin myyntipalstalta bongaamaani tukea nyt jalassa käytännössä yötä päivää ja kipu on helpottanut. Tämän lauseen oli bongannut eräs triathlontreenikaverini ja kysyi heti maagisesta tuesta lisätietoa. Keväällähän kipua helpotti täällä Fitlandiassa bloggailevan superpyöräilijän ja ystäväni Lotan fysioterapeutti-isän tekemä teippaus. Koska foorumilla myynnissä olleen tuen idea vaikutti näön perusteella samalta kuin minulle tehdyn teippauksen ja hintaakin tällä käyttämättömällä toisen ihmisen ”virheostoksella” oli vain parikymppiä eli käytännössä kinesioteippirullan verran, ajattelin kokeilla onneani.

Viimeisen viikon aikana sattumalta löytämäni tuki on siis osoittautunut kultaakin kalliimmaksi ja pienen ja siron muotonsa puolesta se mahtuu käytännössä mihin kenkään tahansa. Tarkemmin en osaa tuen saatavuudesta tai normaalista hinnasta kertoa, kun itse sen vain sattumalta foorumin myyntipalstalta kerran löysin, mutta tällaisesta tuotteesta on kyse:

bledsoe

Toivottavasti kukaan teistä ei saa tätä samaa kiusaa vaivoikseen eikä siis joudu tällaiseen tukeen tutustumaan. Jos kantapäissänne alkaa tuntua kipua, suosittelen lepoa ja suuntaamista suosiolla asiansa osaavan fysioterapeutin vastaanotolle. Niin, ja saamani ohje oli myös käyttää korkokenkiä. Kaikki kävelyni Venlan ja Anssin häissä nähneet tietävät, että koitin noudattaa tuota ohjetta kirjaimellisesti ainakin tuona kesäkuun lauantaina – sain kipeät päkiät :D

 

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *