Maantiekausi pulkassa/pyörän päällä

Syyskuun ensimmäinen päivä ja vuoden 2013 viimeinen maantiekisa ajettiin eilen. Kisa ajettiin Noormarkussa SM-aika-ajo reitillä, tällä kertaa parin kanssa eli kyseessä oli pari-tempo SM. Anskun kanssa pääsimme pokkaamaan hopeiset läpyskät kauloihimme. Ratailun merkeissä jatketaan ajamista vielä ainakin viikon verran, mutta mikäli maantien tulossuuntaus siirtyy suoraan radalle niin luvassa on ratailua pitkin talvea. Moskovan kisat toimivat siis eräänlaisena testinä ja lupaavalta näyttää. Eilinen mitali oli tänä vuonna 8. SM-mitalini, eli ihan kohtuu kausi, vaikkakin alkukaudesta oli suhteellisen hankalaa takkuamista ja taistelua. Täytyy kyllä kiittää erityisesti Samua ja WBR-kuskeja, jotka lenkeillä jaksavat tsempata toistensa lisäksi myös muita treenaamiseensa turhautuneita, ilman tuota lenkkiseuraa olisin varmaan pistänyt ketjut solmuun jo ennen juhannusta.

Kesällä ja kisakauden paahtaessa päällä ehtii harmittavan vähän ajamaan kavereiden kanssa lenkkiä. Harvemmin yksin ajettuja lenkkejä muistelee jälkeenpäin… Porukkalenkeillä tulee helposti tosin ajaneeksi hiukan kovempaa kuin alunperin oli tarkoitus, mutta haitanneeko tuo. Tänään oli juuri loistava esimerkki porukan tsempistä. Kokoonnuimme perinteisessä lähtöpaikassa ja poikkesimme nopeasti meidän talon ohi poimiaksemme varatuubin taskuun. Kokoontumispaikalla ei vielä satanut mutta miedän portilla alkoi jo tihkuttaa. Yksin, jos olisin ollut lähdössä, olisin mitä luultavimmin napannut fillarin terassille rullien päälle markiisin alle, mutta nyt annoimme syksyn ensimmäisen sateen sataa ja ajoimme reippaan kolme tuntia. Vauhtia pidettiin yllä sen verran ettei kylmä päässyt haittaamaan. Hyvät ajovaatteet saivat hymyilemään kuraisetkin kasvot; Ensimmäiset vesipisarat eivät tulleet suoraan läpi ja sateen tauotessa vaatteet pintakuivuivat nopeasti, vaikka varsinaisia sadevaatteita eivät olleetkaan.

Testausasemalla on ensimmäinen testaus tehty. Remontti on loppusuoralla ja pääsemme tositoimiin pian. Lupaavalta näyttää. Vielä en kauheasti voi antaa lupauksia mutta tietoa ja taitoa testauksesta löytyy ja osaltani pidän huolen että mittaustulokset ovat tarkkoja ja kertovat testattavan todellisesta tilasta. Eli tervetuloa testattavaksi!

Tolstoi-junamatka kutsuu keskiviikkona ja odotan jo innolla jälleennäkemistä Moskovan velon kanssa.

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *