Millä eväillä LinnaMastersiin?

img_6135

Ai että minä nautin nyt. Istuin juuri Kokkolassa tähän junan penkkiin ja tästä nyt pari tuntia aikaa vihdoin kirjoitella. Oulusta Kokkolaan oli järjestetty bussikuljetus ratatöiden vuoksi. Kulutin bussimatkan katsellen puhelimella LinnaMastersin live -lähetystä. Siellä kisaavat tänään kaikki sarjat 40 vuotiaista yli 60 vuotiaisiin. Huomenna aamulla alkaa sitten minun 35-39 -vuotiaiden kisat.

Kisajännitystä ei ole ehtinyt tulla, kun hommaa on ollut jos jonkinnäköistä, vaikka hoitovapaalla olenkin aikaa yrittänyt saada kulumaan. Hah. Ei paljon tarvitse yrittää. Ajattelin olla aktiivinen hoitovapaalainen ja ottaa nyt kaikenlaisia vapaa-ehtoishommia, kun kerrankin oli mahdollisuus. Kaikkea sitä mukavaa normaali arkisäätämisen lisäksi. Kuten hoitaa poikien luokan keksi- ja karkkimyyntiä, järjestää yleisurheilukisojen arpajaisia, kasata voimistelijoille permantoa ja leipoa pullaa joulumyyjäisiin. Jokainenhan tekee aina oman ajan ja olemassa olevien resurssien mukaan. Nyt oli minun vuoroni loistaa.

Laitoinkin instaan ja faceen hetken minun perus torstaista. On kaksi koulureppua, kaksi treenireppua, kaksi käyrätorvea, mutta luojan kiitos vain yksi Voima -vauva.

img_6165

Ennen tätä ”viimein kotona” -hetkeä on seurannut  seuraavanlainen tapahtumaketju: Voima=V nielaisi jotain, ei tietoa mitä. Lääkäriin tarkistukseen, onneksi ei mitään hälyttävää. Sieltä Miikan kaupalle, johon pojat ovat menneet koulusta. K=Kyösti kaupalta treeneihin ouluhallille, A=Armas kaupalta torvitunnille konservatoriolle, K ouluhallilta torvitunnille konservatoriolle, A konservatoriolta ouluhallille treeneihin, K torvitunnilta konservatoriolta kyytiin, kauppaan, A treeneistä ouluhallilta ja viimein kotiin. Siihen sitten maksapihvit pekoni-sipulilla, pottuvoilla, ruusukaalilla,puolukoilla ja leipäjuustolla. On suksihuoltaja Lajikumppanin kiva tulla töistä kotiin. Ja taas on minun vuoroni loistaa.

img_6166

Ehdin kuitenkin treenaamaankin parin viime viikon aikana sen verran, että kyykkyohjelmassa on pysytty ja pari metconiakin runnottu.

LinnaMastersin lajipaljastuksetkin tulivat hyvissä ajoin ja lajit näyttävät tältä:

Event 1:

For time:
3 Rounds:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 1

2 Rounds of:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 2

1 Round of:
12 Deadlift-9 Hang Power Cleans-6 Shoulder to Overhead at weight 3

Athlete is responsible for adding weights to his/her own bar.

Time Cap: 9 minutes

M/W 35-39: 50-60-70/35-40-50kg
Event 2:
AMRAP 6 minutes:
3-6-9-12-15-18-21..(+3)
Overhead Squats
Toes to Bar

M/W 35-39: 50/35kg

Event 3:
AMRAP 9 minutes:
30 Cal Row
20 Thrusters
10 C2B Pull Ups

M/W 35-39:
50/35kg C2B/C2B

Finals

 

Lajien vetäminen etukäteen kertaalleen läpi jäi nyt kyllä luumuisen bostonkakun varjoon. Vähän ajatuksia niihin on kyllä suunnattu, liikkeitä testailtu ja taktiikkaa luotu. Onhan sekin jotain.

Laji 1 on perusliikkeiltään ja toistomääriltään DT:n tyylinen, mutta painot ovat onneksi pienemmät. 2014 vuoden syksyllä tein tätä tankojumppaa paljon ja se tulikin sitten eteen Unbroken kisassa. Ei missään nimessä mennä vahvuus alueellani ja nuo ylöstyönnöt tulevat olemaan jälleen ihanan raskaita. Ajatus on tehdä ensin 11 mavea putkeen, sitten se 1 erikseen ja jatkaa siitä 8 rinnalle vetoon. Sitten taas se viimeinen ykkönen pois ja siitä työnnöt putkeen. Kolme kierrosta 35kg pitäisi pysyä tässä taktiikassa. Sitten lisätään painoa ja mennään sen mukaan mitä jaksetaan.

Laji 2 testasin läpi. Sain tuon painon 35kg onneksi raakatempauksella ylös ohs asentoon. Tämä nopeuttaa huomattavasti, jos vaihtoehto on ottaa ensin rive ja sieltä sitten ylöstyönnön kautta niskan taakse ja sieltä ylös. Valakyykyt tulivat putkeen 3-6-9, mutta 12 piti pätkäistä 6+6, mikä pitäisi kisassa yrittää korjata. Toes to barit on vähänkin väsyneenä minulle vaikeat. 3-6-9 meni vielä ihan ok, mutta 12 toistossa alkoi mennä ykkösinä. Niihin meneekin sitten aikaa. Ehdin kuitenkin tekemään vielä viittätoista valakyykkyä, joita ehdin muutaman tehdä. Haastavan kova tavoite voisi olla kisassa ehtiä tehdä ne kaikki.

Laji 3 en testannut. Soutua ei saa vetää liian lujaa, koska sen jälkeen 20 thrusteria tulevat olemaan tappavia. Chest to bareja on vain kymmenen ja niiden pitäisi kulkea kohtuullisesti. Toisaalta siinä on soutu ja thrusterit väsyttäneet jo lantion kippivoimaa, joten jos pitää ykkösinä tehdä, niin sitten tehdään ykkösinä. Thrusterit ratkaisevat tässä lajissa pärjäämisen.

Huomenna saa siis tehdä kolme monipuolista ja kivaa lajia. Mitään raskaita ykkösmaksimeita ei siis ole luvassa, mikä sopii minulle ihan hyvin. Lajit ovat myös melko lyhyitä, mikä sekin sopii minulle ihan hyvin. Oikeastaan minulle sopii nyt kaikki ihan hyvin. Pääsee päiväksi kisafiilikseen ja tehdä kolme kehittävää metconia. Pääsin myös lähtemään ekan kerran Voiman syntymän jälkeen ihan yöreissuunkin.  Junamatkat ovat luxusta. Pääsen tänään illalla syömään rauhassa Ravintola Piparkakkutaloon. Majoitun mukavan oloiseen Hotelli Emiliaan, jossa nukun ensi yön ilman yöimetyksiä ja heräilyjä. Näillä eväillä LinnaMastersiin. Ai saakeli sitä on huomenna iskussa. Ties vaikka olis taas minun vuoroni loistaa.

Meitsin virallinen kisabiisi on niinkin iskevä kuin Juha Tapion : Sinun vuorosi loistaa! 

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *