Mitä puolimaratonin jälkeen

Fitlandian Kohti HCRää -juoksukoulukevät huipentui 10.5. juostuun Helsinki City Runiin. Tapahtumapäivänä säät suosivat ja matkaan päästiin lämpimissä ja aurinkoisissa tunnelmissa! Fitlandian juoksukoululaiset suorittivat puolimaratonin kunniakkaasti, ja kokemus jäi niin hyvänä mieleen, että uusia juoksutapahtumia alettiin metsästää saman tien myöhempään ajankohtaan kesälle.

IMG_1120

Päätöstapaamisesta vinkkejä tulevaisuuteen

Juoksukoulun päätöstapaaminen järjestettiin HCR:ää seuraavalla viikolla 15.5. Olympiastadionin kabinetissa, jossa HCR:n virallinen juoksuvalmentaja Jouni Leppäsaajo piti luennon aiheesta ”Mitä puolimaratonin jälkeen?”. Jounin tunnin mittainen esitys sisälsi paljon hyviä vinkkejä, joita juoksukoululaisemme voivat toteuttaa HCR-tavoitteensa toteuduttua.

Tässä muutama vinkki, joita kokenut juoksuvalmentaja antoi puolimaratonin suorittaneille:

1. Aseta uusi tavoite mahdollisimman pian – olipa tavoitteena uusi juoksutapahtuma, ulkonäkö, suorituskyky, hyvä fiilis tai mikä tahansa, on tärkeää laittaa heti uutta matoa koukkuun. Suomen kesä ja syksy on pullollaan hienoja tapahtumia, ja niiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopiva haaste! Ja jos Suomesta ei löydy sopivaa niin aina voi lähteä myös ulkomaille!

2. Muistetaan perusasiat: Nousujohteisuus (nostetaan määrää ja tehoa maltillisesti), Säännöllisyys (ei pitkiä taukoja harjoittelussa), Monipuolisuus (pelkän juoksemisen lisäksi on hyvä harjoittaa erikseen lihaskuntoa sekä muita lajeja), Lajinomaisuus (juoksemaan opitaan juoksemalla).

tumblr_n382goVtEA1t7ueioo1_250

http://inspirationallyfitchick.tumblr.com/

Juoksukoulusta kevään aikana saamillaan opeilla ja vinkeillä juoksukoululaisemme jatkavat kohti uusia tavoitteita ja juoksupolkuja ja siten myös tämä blogi tulee päätökseensä. Kiitos kun olit mukana seuraamassa juoksijoidemme matkaa! :)

Sanna & Jussi / Fitlandia.fi

 

Avainsanat: , , , , ,

Kohti HCRää!

Kohti HCRää!

Kohti HCRää -blogi seuraa 10 juoksukoululaisen matkaa kohti Helsinki City Runia, joka juostaan 10.5.2014.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *