Motivaatiokeikka Pietariin

Talvi jatkuu harmaana ja on tänä vuonna aiheuttanut poikkeuksellisen paljon päänvaivaa ulkotreenien suunnittelijalla. Vesi-jääyhdistelmä kun on se hankalin ulkona ajamisen suhteen. Hämärässä kellarissa voi istua trainerissa ajamassa kovat vedot mutta tuntitolkulla kestävien pulla-kahvilenkkien ajaminen siellä voi käydä mielenlaadun päälle. Niinpä puheista tekoihin kasasin hurjan joukon, joka uskalsi lähteä kanssani kokeilemaan matkantekoa Pietarin velolle.

 

WP_000233

Pietarin velo auringonlaskussa

 

Tämä koeluonteinen poppoo oli huolella valittu. Vaatimuksen joukkoon pääsemiseksi oli; Myöntävä vastaus kysymykseen uskallatko?. Ryhmänä matkaaminen toimi meidän porukalla mainiosti, vaikka pieniä haasteita matka tarjosikin. Lähinnä logistiset ongelmat alkoivat lähtöviikolla kun varattu kulkuneuvo peruuntui ja tilalle piti pikapikaa keksiä uusi ratkaisu. Kulkuneuvoksi päätyi lopulta hyvin iäkäs kottero, jonka kuljettaja joutui ensimmäiseksi omaksumaan listan omninaisuuksista ja ”sitten kun”-tilanteista.. Venäjän tullista selviäminen voi myös pahimmillaan olla hankalaa, mutta selvisimme rajakäsittelyistä molempiin suuntiin sujuvasti. Toki saimme osaksemme myös palan venäläistä palvelukulttuuria kun mennessä viimeisellä selvitystiskillä eteemme lätkäistiin kyltti joka ilmaisi henkilökunnan viettävän juuri nyt 30 minuutin mittaisen tauon. Arvatenkin se tauko venyi liki tuntiin… Takaisin tullessa läpäisimme rajan alle tunnissa, mikä lienee henkilökohtaisten reissujeni ennätys ja tuo tunti sisälsi myös verovapaassa pysähtymisen. :)

 

 

WP_000227

Tossut valmiina ajamaan kovaa!

Perillä Pietarissa kommunikointi velolla sujui sujuvasti venäjäksi. Muutaman velon vahtimestarin kanssa käymäni keskustelun olisin halunnut videolle osoittaakseni että vaikka kumpikaan ei puhunut sanaakaan toisensa kieltä, molemmat ymmärsivät asian tarkoituksen ja ensimmäistä kertaa Pietarissa tuntui kuin joku olisi oikeasti yrittänyt aidosti auttaa!! Tosin saatoimme olla velolle suhteellisen rahakas seurue, koska olimme varanneet yhteensä 8 tuntia veloaikaa. Ainakin ensimmäisenä päivänä meiltä tultiin jo kovasti kyselemään koska tulemme seuraavan kerran; ensi viikonloppuna kenties? :)

Oli mukava nähdä jälleen muutaman uudehkonkin pyöräilijän innostuvan radalla ajamisesta, vaikka se onkin yksinkertaisuudessaan sen saman sammion ympäriajoa. Nyt kotiinpalun jälkeen olen saanut muutamiakin yhteydenottoja henkilöiltä, jotka haluaisivat seuraavaan reissuun mukaan. Seuraava reissu onkin jo suunnitteilla ja päivämääränkin antanen julkisuuteen piakkoin. :)

 

WP_000218

Veloruokaa; Mysliä, vettä ja proteiinijauhetta :)

WP_000222

Paikalliset junnut järjestäytyvät ennen treenejä kuulemaan ohjeistuksen.

Treenaaminen tuntuu ruokkivan itse itseään vahvasti; Kun kulkee, on kiva treenata. Kun ei kulje, jättää helposti treenitkin puolitiehen. Nyt tuntuu että omaan jalkaan vauhtia on tarttunut joten ajaminen maistuu hyvältä!

WP_000241

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *