Muistatko millä pyörällä sinä opit ajamaan?

Miten meillä opittiin ajamaan pyörällä? Noin 2,5 -vuotiaana aloitettiin potkupyöräily, siis potkuttelu ja tasapainoilu pyörällä, jossa ei ole polkimia. Mahtavasti mentiin, tasapainon kehittyessä vauhdikkaastikin, niin asfalttiteillä kuin metsäpoluilla.

Sininen potkupyörä Beleli, Keltainen Madison potkupete. Kengät Crocs, Kypärät Giro

Polkemista harjoiteltiin kolmipyöräisellä ja kiitämällä City Sportin käytäviä Oulun myymälässä 12″ pyörillä, jossa apurenkaat. Varsinaiseen polkemisen harjoitteluun ei kyllä montaa tuntia mennyt.

Niinpä siis hankimme suoraan 16″ Tunturit ja ne otettiin käyttöön ilman apurenkaita. Tämä siis viime keväänä kun pojat oli n. 4,5 vuotta. Ovat aika pieni kokoisia ja alkuun piti liikkeelle lähdössä auttaa, mutta kesällä sujui jo mallikkaasti itsekin.

Voin kyllä lämpimästi suositella potkupyörää eka pyöräksi, voi olla että tuo apupyörävaihe jää kokonaan välistä ja tasapaino kehittyy heti alusta alkaen. Meillä oli isoveljellä Madisonin Potkupete ja pikkuveljellä Belellin pyörä. Madisonissa on ilmatäytteiset renkaat ja toimii paremmin myös poluilla. Belellissä on kovemmat renkaat, parempi asfalttiteille.

Tunturi Rigger 16″, kypärä Bell, tarralenkkarit Adidas

Pyörällä ajamisesta tuli kyllä heti suosikkiharrastus, ajettiinpa lähes 20km matka kavereille kylään ja seuraavana päivänä takaisin.

Oulun Toppilan FrisbeeGolf kentällä on mainiot mäkiset maastot pikkumiehille

Minä aloitin lapsena pyöräilyn tällaisella kuvan pyörällä.

Muistaakseni minun pyörässä oli myös vihreää. Tämän yksilön ostin kirpparilta, kun minusta tämä oli jotenkin niin vanhanaikaisen yksinkertainen, ei mitään turhaa. Ilman apurenkaita opin ajamaan punaisella Tunturi Ponilla. ”Se tunne” kun tunsin ajavani ihan itse. Eihän sitä unohda ikinä! Nyt näitä Poneja taas valmistetaan, usean kokoisia.

kuvat Tunturi

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *