Näin pääset eroon kesän saunasiidereistä

Olet varmasti saanut pidettyä kesän treenisuunnitelmasta kiinni!

 

Lukaise vinkit juoksun pehmeästä käynnistämisestä edellisestä blogipostauksesta, jos juoksun startti vielä häämöttää horisontissa tai fiilis juoksuun katosi jo! 

 

 

 

 

Kesä, kuumuus ja kupliva siideri

 

Monta hellepäivää peräperää. Lämmintä, aurinkoa, terassia, hyvää mieltä ja kesäfiilistä.

 

Aamulenkki tai iltasali. On kulutettu energiaa, liikuttu paikasta toiseen pyörällä ja arkiaktiivisuttakin tullut kerrytettyä vielä puutarha- tai mökkihommilla. Sitten illalla siinä aurinkoisella terassilla lämpimässä tulee se siideriolo – tai olutolo. Suussa jo maistuu makealta. Kaipaat sitä suhahdusta, kurkussa kuplivaa juomaa ja raikasta, viileää makua.

 

Se voisi olla oikeasti sellainen ansaittu siideri. Hyvä tyttö, ota vaan! Ei siinä mitään. Mutta. Mitäs jos vielä elokuussakin niitä saunasiidereitä ansaitaan monena iltana viikossa? Monta monta siideriä viikossa. Monta monta kilokaloria kurkusta alas.

Kalorit ja koukku

 

Loppukesästä voi myös tulla fiilis, että laittaa sen saunan päälle, että saa sen siiderin. Ansaitsee ja saa sen. Sen alkoholin tuomaa pienen pientä rentoutumista voi alkaa kaivata. Ihan sen alkoholin takia. Ja joskus joutuu ottamaan useammankin, ennen kuin se rentous löytyy.

HOPS! Tässä kohtaa kannattaa olla varovainen. Joskus sitä nimittäin jää siihenkin koukkuun ja se ei ole ollenkaan hyvä koukku se!

 

Kesälle piste ja syksylle alku

 

Joskus siihen koukkuun kuitenkin lankeaa. Ja hyvää on se, että sen tunnistaa. Ja laittaa poikki. Ei niitä tipattomia ihan huuhaana voi pitää – tässä tapauksessa voisi tulla ihan paikalleen. Aloittaa syksy. Liikkuminen takaisin viikkokalenteriin ja samalla palata terassisiidereistä vesilinjalle. Toiselle sopii vetää tähän kuukauden totaalinen alkoholiton kuukausi. Toinen vain jättää siiderit pois. Mutta paluu niin sanotusti arkeen kuitenkin.

 

Homman voi hoitaa ilman koukuttumista – vissyt tilalle!

 

Minäkin olen kokenut saunasiiderikoukun. Monta viikkoa helteitä, tiukkaa työputkea, rutkasti stressiä ja siihen saunasiideri tai pari silloin tällöin. Ei hyvä. Ja kun sen huomasi, se piti katkaista ja siihen löytyikin kiva kikka!

 

Osta laatikko Vichy-tölkkejä. Ota vichy sen siiderin tilalle! Ja se muuten toimii!

 

Ihan sama napsahdus, sihahdus ja kuplat. Ei se pieni siideri päähänkään mene – eikä se vichykään. Mutta ihan sama vaikutus, eikä tarvi jäädä yhtään mihinkään koukkuun eikä kyllä niitä kaloreitakaan laskea! Se on kuitenkin aina 200-300 kilokaloria ylimääräistä energiaa, jonka voi järkevämpäänin käyttää… Kokeile siis!

 

Kuplivaa kesää :)

 

 

 

 

 

Tuija Silver-Lager

Tuija Silver-Lager

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *