Olympiavoittajaa sparraamassa

Reilu viikko sitten urheiluelämäni koki yllättävän, mutta erittäin suurella ilolla vastaanotetun käänteen. En lähde käsittelemään asian yksityiskohtia, mutta viikko sitten pääsin tutustumaan ihmiseen, jonka kanssa tulen lähtitulevaisuudessa viettämään paljon aikaa yhdessä.

Kyse on nuoresta tamperelaisesta hiihtäjästä nimeltä Ville Mäntynen.  Ville on voittanut vuonna 2013 kehitysvammaisten Special Olympics Talvimaailmankisoissa kultaa (henkilökohtainen) sekä pronssia (viesti).  Jos haluatte, Villestä voi käydä kurkkaamassa lisätietoja hänen teamup – faniprofiilisivultaan ja hänestä tulette varmasti myös kuulemaan lisää täällä blogissakin.

Viikko sitten aloitin Villen avustajana, siis treenikaverina ja ”apukoutsina”. Itse kisasuorituksissa en tule olemaan mukana (muuten kuin kannustamassa), mutta pyrin olemaan mahdollisimman usein erityisesti kovissa treeneissä Villen mukana sparraamassa ja auttamassa. Kahden ensimmäisen yhteisen lenkin perusteella saa avustava treenikaveri-apukoutsi pysytellä varsin hyvässä iskussa itsekin, jotta pysyy menossa mukana :)

Kohta 18 -vuotinen urheiluharrastukseni on siis saanut vihdoin oikean tarkoituksen: voin auttaa toista ihmistä kohti isoa tavoitettaan sen avulla, urheillen hänen kanssaan. Ja samalla minusta tuntuu, että saan takaisin vähintään yhtä paljon kuin pystyn itse antamaan. Olen innoissani ja onnellinen, että minulla on mahdollisuus olla tässä mukana.

Avainsanat: , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (3)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Hassan

  Great share Terhi. And Thank you so much on behalf of TeamUp. Good luck with your current and future endeavors. :)

  Vastaa
 • Riuttanen Sari

  Kyllä näki heti että Villessä on jotain tapahtunut ja paljon. Laji leirillä hän kyseli milloin alkaa ne inhottavat treenit? Maarja ja Kaisa veti Villeä niin ettei meis ite huomannut yhtikäs mitään. Ville on tosin vielä aika vallaton kaveri. No ykääkin hänellä on tosin vähemmän kuin minulla Sarilla jolla on ikää mittarissa jo 45 vuotta. Mukava että kannustamassa seuraamassa Mäntysen pojan perään. Saat itsekkin hyvää liikuntaa. Itse en saa mitään muuta kuin parjaamista. Mieheni vain parjaa eikä kannusta. Se kannustaminen jää päävalmentaja Maarja Tuiviselle ja hänen kaverilleen Kaisa Valkoselle. Muita valmentajia ei ole. Hyvä että Villellä on henkilökohtainen valmentaja joka kannustaa ja auttaa menemään eteen päin. Vammaisurheilun SM – hiihtokilpailut on sitten Hollolassa 10 kilometrin päässä Lahdesta. Siellä on matkat Villelle sprintti, 2.5km ja vitonen. Mulla siellä on la sprintti, vitonen ja sunnuntaina kymppi vapaalla. ne käydään 28.2 – 1.3.2015 la – su välisenä aikana.

  Hyvää Joulua Ja Onnellista Uutta Vuotta 2015
  Toivottaa:
  Kilpasisko:
  Riuttanen Sari
  sari.riuttanen@luukku.com
  Kartanontie 2 – 4 A 3
  76130 Pieksämäki

  Vastaa
  • Terhi Martikainen

   Hyvää uutta vuotta sinulle myös Sari!
   Ja paljon tsemppiä treeneihin! :)

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *