Oma kolo

Nyt on meillä ikioma koti! Tai no, pankin oma, mutta kuitenkin.

Samalla meistä tuli maalaisia, eli lempääläläisiä (tulikohan riittävän monta ä-kirjainta?).

Pääasiallinen kriteeri ostettavalle asumukselle oli, että siihen olisi vaivatonta muuttaa ja siinä olisi vaivatonta asua. Toisin sanoen, haluttiin löytää talo, joka olisi joko uusi tai kaikki remontit olisi tehty ja myös asunto, joka olisi niin siistissä kunnossa ettei sille tarvitsisi tehdä mitään vaan tavarat saisi ns. kantaa sisään. Vaivaton asuminen puolestaan tarkoittaa tässä elämäntilanteessa meille sitä, ettei tarvitse tehdä pihahommia tai vastaavia puuhasteluja.

Toisena kriteerinä asumukselle oli sijainti. Tampereella asuimme kokoajan max 3km säteellä ydinkeskustasta. Erityisesti viimeisimmästä osoitteesta pyörälenkille lähtö oli mahdollisimman ärsyttävää ja liikennevaloissa joutui seisomaan enemmän kuin laki salli, vaikka muutoin asunto ja sen sijainti erittäin mukavia ja hienoja olivatkin. Viimeinen niitti oli rantaväylän tunnelin rakennustyön aloittaminen, joka katkaisi yhtä lukuunottamatta kaikki kulkureitit kotiimme tai sieltä pois ja olisi tullut tekemään niin loppuvuoteen 2017 asti. Varsinkin minulla alkoi mennä hermo ruuhkassa pyörimiseen ja haaveilin jo pitkään syrjemmälle muuttamisesta, jotta erityisesti urheileminen olisi helpompaa. Joskin ehtona paikalle x oli myös hyvät kulkuyhteydet Tampereen keskustaan eli töihin.

Yhtäkkiä netin asuntoilmoituksista löytyi yksi sopivalta kuulostanut.

– kerrostalo, sopivan kokoinen asunto

– rakennettu vain muutamia vuosia sitten

– vapautuminen pian

– hinta sopiva

– sijainti aivan Lempäälän keskustassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä juna-asemasta, josta juna vie 11 minuutissa Tampereelle, mutta lenkille pääsee vaikka rullasuksilla suoraan pihasta.

Joten päätös oli helppo tehdä. Varasimme henkilökohtaisen esittelyajan, vartin päästä ovesta astumisesta olimme jättäneet tarjouksen ja hups vain, hetken päästä löytyivät jo nimetkin kauppakirjasta.

Ja täällä sitä nyt ollaan, toista iltaa uudessa omassa kodissa. Aika hieno fiilis :)

Avainsanat: ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *