Onnistunut treeniviikko = tyytyväinen triathlonisti

Sunnuntain iltamoikat!

Yksi kevään parhaista ja tasapainoisimmista treeniviikoista on takana. Olokin on sen mukainen: vähän väsynyt ja reissussa rähjääntynyt, mutta tyytyväinen. Yksityiselämän puolella onkin sitten ollut vähän päinvastaisia fiiliksiä välillä, mutta kaksi tapahtunutta tai tapahtumassa olevaa asiaa ovat niin henkilökohtaisia, etten niitä aio tässä niitä sen enempää analysoida. Jos joku vain on ihmetellyt hieman punaisia ja turvonneita silmiä, niin vaikka allergiakausi onkin käynnissä, on silmien punoitukseen toinenkin syy, jonka rinnalla allergia tuntuu kovinkovin pieneltä ja turhamaiselta harmituksen aiheelta.

Kuitenkin, kuten aina ennenkin, urheilu on parasta terapiaa paitsi kiukkuisena myös surullisena. Ja urheilusta olenkin tällä viikolla nauttinut, kiitos myös kolmen vapaapäivän. Hieno viikko sai yhden kohokohdan mainiosti sujuneesta torstain porukkatreenistä ja erityisesti lepakkovuoron uintiosuudesta ja tänään viikko kruunautui varsin pitkällä ja hartaalla treenipäivällä. Aamulla uintia, sitten pitkää ja vauhdikasta juoksua ja lopuksi vielä pyöräilyä. Allergia ei ole menoa juuri haitannut, mitä nyt anakynnykselle ei oikein pääse kipuamaan ja aamuisin silmät ovat muurautuneet umpeen. Lääkitys tuntuu toimivan ja toki allergiakevätkin on viime vuotista huomattavasti lievempi.

Hyvät treenifiilikset toivottavasti jatkuvat edelleen, sillä vain viiden työpäivän päässä häämöttää lähes kaksiviikkoinen kesäloma, josta on tarkoitus tehdä leirimäinen treenivapaa. Alunperin loman tarkoituksena oli lennähtää kisamatkalle lämpöiseen, mutta kuten jo aiemminkin kirjoittelin, tästä suunnitelmasta luovuttiin jo kuukausi sitten allergian ja ainaongelmallisen kevään takia. Treenivapaa osuu kuitenkin varsin hyvään kohtaan, pyörähtäähän kisakausi todenteolla käyntiin heti kesäkuun alussa SM-kisoilla ja kuun puolivälin jälkeen allergiahuippukin usein on jo ohi. Kesäkuun alun jälkeenhän SM-mitalijahteja onkin luvassa parin-kolmen viikon välein elokuun loppuun asti, kun mukaan lasketaan ne kaksi pyöräilyn SM-kisaa (tempo kesäkuussa ja paritempo elokuussa), joihin olen osallistumassa. Myös muutama näihin valmistava kisatapahtuma on suunniteltu treenilomaani piristämään.

Aika hurjaa, että kesä on kohta täällä!

Avainsanat: , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *