Open Workout 14.2

Toinen laji meni näin:
Jokaisella alkavalla kolmella minuutilla tuli tehdä toistoja niin pitkälle kun pääsee. Jos saat määrätyt toistot tehtyä, huilaat loppuajan ja pääset seuraavalla kolmelle minuutille. Jos et, pääset suihkuun. Toistomäärät

0:00-3:00
2 kierrosta
10 overhead squats (tempausvalakyykky)
10 chest-to-bar pull-ups (rinta tankoo leuat)

3:00-6:00
2 kierrosta

12 overhead squats 
12 chest-to-bar pull-ups 
6:00-9:00
2 kierrosta
14 overhead squats 
14 chest-to-bar pull-ups 
jne. Toistomäärien kasvaessa joka kolme minuuttisella.
Tulokseni oli 76 reps, eli pääsin minuuteille 3:00-6:00, josta sain tehtyä 1 kierroksen ja kyykyt. Ajattelin, että kolmannelle kierrokselle pääseminen olisi jo kova juttu ja se jäi nyt 12 leuanvedon päähän.
Ensimmäiset kyykyt menivät putkeen. Ensimmäiset leuat 5+5 suunnitelman mukaan. Toiset kyykyt myös putkeen, mutta leuoissa en pystynyt enää tuohon 5+5 vaan ne piti pätkiä lyhyemmiksi sarjoiksi. Ehdin tässä vähän vetää henkeä ennen seuraavien kierrosten aloittamista.
12 kyykkyä meni myös putkeen, mutta sitten leuat olikin aikoista 1-2 toistoa kerrallaan räpeltämistä ja tahti oli liian hidas. Kun pääsin kyykkyihin, oli kädet aivan loppu . En meinannut saada tankoa tempauksella pään päälle ja pari tasapainottavaa askelta piti ottaa. 6-7 toiston kohdalla oli vaikeuksia ja meinasin tangon pudottaa välillä niskaan. Porukkaa oli kuitenkin kannustamassa ja ”älä pudota sitä tankoa” -huutojen siivittämänä päätin sitten etten tiputa tankoa, ennen kuin kello piippaa. Ehdin juuri tehdä kaikki 12 kyykkyä kun aika loppui. Kokonaistulos 76 toistoa ei ole kummoinen, mutta silti päällimmäisenä jäi mieleen noista viimeisistä kyykyistä selviäminen.
Tämä on näissä kisasuorituksissa parasta. Vaikka normaaleissakin treenimetconeissa tehdään kyllä täysiä loppuun asti, niin kisa on aina kisa. Itse ainakin saan näissä kasvatettua sitä henkistä lujuutta ja pahan olon sietämiskykyä. Kun kaikki ei aina ole kivaa ja ihanaa, mutta silti on asioita vain tehtävä. Sitten kun vain alat niitä tekemään, huomaat nauttivasi, varsinkin kun annat kaikkesi. Käsittämätön hyvän olon tunne valtaa koko kropan ja itseluottamus kasvaa, kun tietää että selviää vaikeistakin paikoista. Tämä koskee paitsi treenejä, myös haasteita yleensä elämässä, töissä ja lasten kasvatuksessa. 
14.1 lajissa olin suomalaisista naisista lopulta 91. ja nyt tässä 14.2 lajissa 51. eli kokonaissijoitukseni parani sijalle 67. Maailmassa olen sijalla 13 643 ja Euroopassa sijalla 886. Eurooppalaisista naisista ikäluokassa 35-39 olen sijalla 108, kun mukana on vähän reilut 700 tämän ikäistä. Suomalaisia 35-39 vuotiaita osallistuu 28 naista ja tällä listalla sijoitun viidenneksi. Siinä onkin myös hyvä tavoite pyrkiä parantamaan myös tätä sijoitusta.

Avainsanat: , , , , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *