Open Workout 14.3

Open karsintojen 14.3 laji

Tee niin monta toistoa kun ehdit, aikaa 8minuuttia:
(painot muutettu kiloiksi)
42,75kg maastaveto, 10 reps
15 boxihyppyä, (51cm)
60,75kg maastaveto, 15reps
15 boxihyppyä, (51cm)
69,75kg maastaveto, 20reps
15 boxihyppyä, (51cm)
83,25kg maastaveto, 25reps
15 boxihyppyä, (51cm)
92,25kg maastaveto, 30reps
15 boxihyppyä, (51cm)
101,25kg maastaveto, 35reps
15 boxihyppyä, (51cm)
Tulos: 130reps
Sijoitus tässä lajissa:
Suomessa 36.
Euroopassa 625.
Kolmen lajin jälkeen olen Suomessa 45. eli tavoitteeni mukaisesti nyt ollaan viidenkympin joukossa. 
Tästä lajista sekä tykättiin, että sitä myös arvosteltiin poikkeuksellisen paljon. Toisaalta tämä oli sellainen  laji, jonka lähes kuka vain voi tehdä. Toisaalta maastaveto on äärimmäisen vaarallinen liike selälle väärin tehtynä ja mitenkäs se muuten tulee helposti tehtyä kuin väärin, jos tuollaisia toistomääriä tehdään aikaa vastaan.
Tätä oli kyllä kiva lähteä tekemään, maastavedot ovat yleensä sujuneet sekä voima- että metcontreeneissä hyvin ja boxeissakaan ei pitäisi olla ongelmia. Tein ensimmäisen ja toisen painon toistot putkeen. Kolmannen taisin tehdä vitosina ja viimeisen mitkä sain tehtyä, tein pääasiassa ykkösinä. Boxihypyt askelsin alusta asti.
Taktiikka oli hyvä ja pysyin suunnitellusti melko hyvin koko ajan liikkeessä ilman pitkiä taukoja. Tämän saman asenteen ja jaksamisen kun saisin muihinkin liikkeisiin siirrettyä jatkossa. Oli jotenkin ihan älyttömän hyvä tsemppi päällä koko ajan ja sitä vain tarttui heti siihen tankoon kiinni. Tässä oli kyllä myös tuo 8minuuttia se positiivinen juttu, koska se on minulle monesti se maaginen raja. Sen 8minuuttia jaksaa, mutta sitten hyytyy. Nyt ei pahasti hyytynyt ja tästä jäi hyvä fiilis. Kaikkeni annoin ja koska maahan ei saa jäädä makaamaan, rojahdin hetkellisesti boxin päälle.
Kuva: Crossfit Oulu
Maastaveto -treeniä ja tuloksia Crossfit treeneissä
Maastavetoa lähdettiin alussa harjoittelemaan pelkällä tangolla. Toisaalta tämä on usein liike, jossa nostetaan isoimpia rautoja kuin missään muussa liikkeessä. Liike on myös melko yksinkertainen, joten itselle on jäänyt tämä mieleen ensimmäisenä liikkeenä, jossa oikeasti pääsi koittamaan sitä ykkösmaksimia. Valitettavasti tämä on myös liike, jossa tuntuu tulevan eniten niitä selkävammoja, joten maltti on valttia tässäkin. Liikaa ei pidä ahnehtia romuja tankoon vain ennätykset silmissä. Tekniikka edellä ja paketti kasassa. Kissanselkä saisi todellakin olla vain kissalla.
Olemme tehneet myös sumodeadliftiä, eli maastavetoa jossa jalat ovat leveällä ja kädet kapealla. 
Yhden jalan maastavedoista tykkään, koska on samalla erinomainen tasapainotreeni ja venyttävä liike takareisille. Näitä teen pääasiassa tangolla tai max 25kg.
Maastaveto ennätyksiä:
5reps 95kg (elokuu 2013)
3reps 105kg (elokuu 2013)
1reps 117,5kg (syyskuu 2013)


Avainsanat: , , , , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *