Open Workout 14.4

Crossfit Open laji 14.4

Niin monta toistoa kuin 14minuutissa ehdit:

60-cal row (soutu)
50 toes-to-bars (varpaat tankoon)
40 wall-ball shots, 14lb to 9-foot target (seinäpallo)
30 cleans, 95lb. (rinnalleveto 43kg)
20 muscle-ups

Tulos: 158reps

Perus crossfittiä. Just. Laji meni itseltäni aivan surkeasti. Pettymys oli valtava. Ehkä juuri sen vuoksi, että tämä oli sitä perus crossfittiä. Ei tee oikein mieli enää edes kirjoittaa tästä, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi, jotta en tee samoja virheitä uudestaan.

60-calSoutu: soudin liian lujaa, 3:18, keskityin niin työntämään jaloilla säästääkseni yläkroppaa ToesToBareihin, että kun nousin soutulaitteesta, oli jalat aivan hapoilla. 3:45-4:00 tahti olisi ollut sopiva.

50 Toes-to-bars: Suunnitelma tehdä 5 sarjoissa kesti tasan yhden sarjan. Sitten kippirytmiä ei enää löytynyt ja meni sekä hermot että itseluottamus. Pää ei kestänyt ja käytin energiaa enemmän pään pyörittelyyn, kiroiluun, puhalteluun ja keskeyttämisen miettimiseen. Rimpuilin toistot pois todella hitaina ykkösinä.

40 Wall-balls: oli viissiin sen verran itselleen vihainen Hanna, että kun pääsin wall-balleihin, aloin tehdä niitä kohtuu reippaalla tahdilla. Mietin jotenkin, että niitä oli tehtävänä 30 ja tein hirveällä raivolla 25 putkeen, kunnes tuomarini sanoi, että vielä 15. Oho, loput meni kuitenkin reippaalla tahdilla vitosina. Tässä oli siis tämän lajin onnistuminen. Toisaalta kun oli toes-to-barit huilaillu, niin olihan se jo aikakin alkaa jotain tekemään.

30 cleans: Kun aloitin rinnallevedot, oli aikaa sen verran vähän jäljellä, että tiesin etten ehdi niitä kovin montaa tekemään. Meidän salilta Elina oli tehnyt lajin edellisenä päivänä ja saanut 7 riveä. Ajattelin vain, ”Ellulle en häviä” ja sain juuri sen yhden enemmän.

Olisin niin halunnut päästä sinne muscle-uppeihin. Olisin niin saanut sen yhden sinne väännettyä vaikka väkisin. Mutta ei niin ei, ei tässä lajissa.

Meni monta päivää, että pääsin oikeasti ylitse, että olin ollut niin huono. Vielä maanantai aamuna olin menossa tekemään lajia uudestaan, mutta tulin sitten järkiini ja tein sen sijaan tunnin mobbailu- ja liikkuvuustreeniä. Olen juuri päässyt kunnolla kiinni kisaryhmän treeniohjelmointiin, joten viikon treenejä olisi pitänyt alkaa miettimään uusiksi. Pää siis pystyyn ja katseet kohtii uusia tavoitteita!

Karjalan Kovin kilpailuista 2013, kuva: Siiri Räisänen

Itse asiassa viikon treenit ovat kulkeneet erittäin hyvällä sykkeellä, voimalla, itseluottamuksella ja ilolla. Näistä parhaat hetket:

Sunnuntaina tempaustreenissä SquatSnatch + 2x OHS tein tempausennätykseni 47,5kg, jota en ole aiemmin saanut kuin huonolla semi-raakatekniikalla. Tämä tuli harjoituksessa, jossa piti tehdä 5 x 2min erät, jossa liikesarja tuli suorittaa aina 2min kohdalla painoa kasvattaen.

Tiistaina sain tehtyä MuscleUppeja paremmalla tekniikalla kuin koskaan aiemmin. Kahvakuulaswingit kulkivat myös lennokkaasti sykemetconissa.

Keskiviikkona 10x2min erät, jokaisen 2min kohdalla:
6x BackSquat (takakyykky)
6x Strict PullUp (tiukka leuanveto)
Kyykkypainot 55/57,5/60/65/70/70/70/70/70/72,5kg
Leuat meni kaksi kierrosta putkeen ja loput sitten 1-2 reps kerrallaan.
Oli ihan jäätävän hyvä fiilis tämän jälkeen. Selvisin kuin ihmeen kaupalla. Essi-valmentaja oli vaativa painojen kanssa, olisin itse päästänyt itseni aivan liian helpolla. Myös porukassa treenaaminen auttaa, kun pitää yrittää pysyä mm. Jennin mukana.

Tänään torstaina oli aktiivinen lepopäivä. Kävin uimassa ja vesihieronnassa poreilemassa. ”Vähän” tuntuu  nuo eiliset kyykkäilyt ja pahoin pelkään, että huomenna vielä enemmän.

Tämän päivän todelliset onnen ja ilon hetket tuli kuitenkin ekaluokkalaiseni ilmoituksesta automatkalla:

”Minulla on tyttöystävä kuudennelta luokalta. Tai oikeastaan minulla on toinenkin, kolmannelta luokalta. Ne ovat ihan rakastuneita minuun.” Oli kuulemma iskenyt silmää kuudesluokkalaiselle ja sanonut: ”Olet mukava!” Ja se oli sanonut: ”Niin sinäkin!” Eikä kuulemma velipoika jää yhtään huonommaksi. Häntäkin kuulemma kaikki rakastaa. Liikunta kasvattaa itseluottamusta, kaikille elämän osa-alueille.


Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *