Pääsiäisleirillä ja tulppaanijuoksussa

Terveisiä Turusta! Täällä ollaan oltu muutama päivä nauttimassa pääsiäisen vapaista ja niiden myötä myös omanlaisellaan ”etelänleirillä” treenaamassa vapaapäivien kunniaksi. Oikeastaan pääsiäisen treenitaukoni alkoi jo torstaina. Torstain ja perjantain vapaapäivät menivätkin hyvien treenien parissa, mutta myös meidän uudella autolla ympäri Pirkanmaata ajellen. Meillä siis sanottiin Vitolaiselle heipat ja tilalle ihan upouusi Skoda Octavia. Niin uusi ja hieno se on, etten sillä oikein uskalla edes ajaa – pelkääjän paikalla on huomattavasti hauskempaa ihmetellä uutukaisen jouhevaa matkantekoa ja ihmeellisiä nappuloita.

Alkanut vapaapäivien treeniputki vähän keventyi lauantaina, sillä silloin oli työpäivän vuoro ja ohjelmassa vain pieni juoksulenkki aamulla ja töiden jälkeen matkasimme auto täyteen pakattuna kohti Turkua. Eilen pääsin polskimaan ihan omalla radallani uintitreenin Impparin hallissa ja iltapäivällä kävin haistelemassa turkulaisten pyöräteiden kuntoa maastopyörän kanssa, sekä juoksin lyhyesti pyöräilyn päälle. Tänään vuorossa olikin kesän kisakauden avaus Tulppaanijuoksun 5km parissa, jonka tulokset löytyvät täältä. Osallistuin maajoukkuejuoksijoitakin sisältäneeseen kilpasarjaan – olenhan kilpaurheilija, vaikkakaan en toki juoksija  – enkä ollut tälläkään kertaa ihan viimeinen. 10 vuotta vanha 5km ennätyskin painui vihdoin historiankirjoihin muutamien sekuntien turvin ja uusi 5km ennätysaikani on nyt 21.44, kiitos varmasti parhaiden juoksukenkien, millä olen koskaan päässyt juoksemaan.. Ihan hyvin viikon treenien väsyttämillä jaloilla ja 3.5km pisteeseen asti juokseminen oli jopa erittäin kivaa, kunnes sitten iski kanki Tommin pyöräilytermejä lainaten. Onnea Minnalle maantiejuoksukauden avausvoitosta! Aikamoista kyytiä oikeat juoksijat pistelivät menemään jossakin kaukana edellä :)

Treenipäiväni ei tänään kuitenkaan loppunut vielä numerolapun kanssa juoksemiseen vaan täydentyi yhteensä yli neljän tunnin mittaiseksi sisältäen pari tuntia pyöräteiden koluamista maastopyörällä sekä päivän päätteeksi vielä 10km juoksun. Jalat saivat siis tänään kyytiä jopa 23 juoksukilometrin verran ja se on minulle paljon se, kun ohjelmassa kuitenkin oli kahden tunnin verran muutakin treeniä. Pääsiäisleiriolosuhteet jatkuvat kuitenkin vielä huomenna, sillä työviikko käynnistyy meidän perheen osalta vasta keskiviikkona ja tuo mukanaan ansaitun lepopäivän. Siinä missä treenikaverit jauhavat menemään Kanarian lämmössä ja auringossa, olen minäkin sentään hankkinut jo vähän rusketusrajoja. Työkaverien huvitukseksi poltin jo perjantaina nenäni ja poskeni aurinkoisella lenkillä ja sama meno on jatkunut täällä Turun etelänleirilläkin. Kohta minullakin on komeat ajolasipandat, kuin oikeilla etelänleiriläisillä ikään!

Avainsanat: , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *