Pääsiäisloma

Kahden viikon pääsiäisloma. Saattaavat nuo kouluun liittyvät kirjoitukset hiukan hiljentyä siksi aikaa. Rupesin ihan miettimään, koska viimeksi olen ollut lomalla. Syysloman ohjelmistoa en muista, mutta taisi mennä treenaillessa lokakuun lopussa olleisiin Pietarin ratakisoihin. Joululomaa edelsi kahden kuukauden ajan kello-viiden-aamuheräämiset työharjoitteluun. Työharjoittelua tehostin vielä lähtemällä maajoukkueen kanssa Wieniin kolmeksi päivää kisaamaan. Joululoma alkoi maajoukkueleirillä Liettuassa, jatkui omalla hiihtoleirillä Lapissa, sen jälkeen viikon töissä ja loppu ”loma” menikin rästiin jääneitä koulutehtäviä tehden ja keskittyen harjoitusohjelmaan Lontoon maailman cupin kisoja varten. Tammikuun puolessa välin oli teholeiri Fuerteventuralla. Mikä jälleen osaltaan tehosti työharjoittelun aikatauluja. Sitten olikin kauan odotetun Lontoon vuoro. Lontoon jälkeen ilmeisesti stressin kynnys laski ja sain mahtavan räkätaudin, jota sainkin potea liki pari viikkoa. Tänne Belgiaan lähdin siis hieman puolikuntoisena hiihtoloman tiistaina, joten hiihtoloma meni siis täällä jo keskiviikkona asioita järjestellen ja torstaista eteenpäin työharjoittelussa.
Eli nyt pitkästä aikaa on tiedossa loma, jonka aikana ei reissata kuin parille kisapaikalle, max.150km/suunta. Muutaman koulujutun saatan tehdä, mutta keskittyminen taitaa olla rentoutumisessa.

Maanantaina, eli ylihuomenna on paikallisen Lotto-cupin osakilpailu ja lähtöviivalle odotetaan maailman kärkinimiä ja liki 200 tyttöä muutenkin.
Erityiseksi ja erilaiseksi tuon kisan tekee se että saan teamin autoon mukaan suomalaisen mekaanikon. Kyllä, poikaystäväni Samu, ”Setä”, Ilonen, pääsponsorini, suuri henkinen tukijani ja muutenkin tärkeä henkilö on täällä viikon ajan treenailemassa kanssani. Tämä osaltaan saattaa aiheuttaa pientä blogihiljentymistä myöskin, mutta palaan asiaan sitten viimeistään pääsiäisen jälkeen.

Täällä pääsiäinen on ”spring break” koululaisille, koska meidän vastaavaa hiihtolomaa täällä ei ole helmi-maaliskuussa. Pääsiäiseen kuuluu paljon, paljon suklaata ja sitä on kaupat olleet pullollaan siitä asti kuin tänne saavuin, eli nelisen viikkoa, ja vielä on viikko varsinaiseen pääsiäisviikonloppuun.

Tänään olimme ajamassa teamin kanssa tuota maanantain kisarataa läpi ja mäkeä on taas tarjolla mukulakivillä ja ilman. Yllättävän pitkiä mäkiä olivatkin keksineet ja ainakin kahden kulma hipoo 20%:a, joten päästään siis ihan tosisaan kiipeämään. Mukulakiveä on tarjolla myös tasaisella aina muutaman kilometrin pätkiä kerrallaan. Tuultakin, ainakin tänään oli, reilusti tarjolla pelto-osuuksien varrella. Kisa tulee olemaan rankka ja maaliin eivät tule pääsemään kaikki starttaajat. Saapahan Setä katsella tiimiautosta vauhdikkaan ja varmasti tapahtumarikkaan kilpailun.

Ja oikein mukavaa pääsiäisviikkoa kaikille!

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *