Pahanilmanlintu lomailee. Yksin.

Pahanilmanlintu täällä hei!

On yleisesti tiedossa, että olen virallinen pahanilmanlintu. Vedän puoleeni kummasti kaikkia pieniä sattumia. Jos vaikka ovi on menossa rikki, olen se takuuvarmasti minä, jolle kahva jää käteen. Tänä kesänä pahanilmanlintuus on näyttänyt taas yhden uuden puolesta. Pahoitteluni kaikille niille, jotka ovat valinneet kesälomaviikoikseen samat viikot kuin minä.

Kesäkuussa olin lomalla juhannuksesta lähtien viikon. Joka ikinen päivä satoi ja oli kylmä. Nyt olen lomaillut virallisesti kaksi päivää, mutta ollut vapaalla lauantaista lähtien. Sade alkoi jo perjantai-iltana melkein heti töistä päästyäni. Olen jo vastaanottanut kirjallisia vetoomuksia töihin paluun aikaistamisesta, mutta taidan silti lomailla lomani loppuun eli varautukaa siihen, että aurinko näyttäytyy seuraavaksi vasta 10.9, joka on seuraava työpäiväni.

Mukavaa puuhaa tämä lomaileminenkin kuitenkin on, vaikka toki hieman yksinäistä puuhaa tällä kertaa. Valitsimme Tommin kanssa nimittäin lomapäivät niinkin lahjakkaasti, että emme ehdi tänä kesänä viettää yhtä ainutta lomapäivää edes samalla mantereelle. Perjantaina oli viimeinen työpäiväni ja illalla kävin heittämässä Tommin tavaroineen Helsinkiin. Lauantaina, ensimmäisenä vapaapäivänäni, Tommi ja muu parapyöräilymaajoukkue lensi kuudelta aamulta Atlantin yli South Carolinan Greenvilleen. Reissultaan Tommi palaa viikon päästä keskiviikkona ja menee heti torstaina takaisin töihin, kun minä vielä jatkan lomailuani viikon.

Mutta täytyy tunnustaa: on ollut hienoa ainakin nämä ensimmäiset päivät lomailla ihan yksin. Olemme Tommin kanssa olleet jo monta vuotta saman työnantajan palveluksessa, joskin eri toimipisteissä. Kesäkuun alusta Tommi siirtyi kanssani samaan myymälään. Vaikka myymälä pinta-alaltaan iso onkin ja työvuorotkin ovat – onneksi – olleet erilaiset, tuntuu siltä, että ehkä tekee ihan hyvää olla lomalla myös päivittäisestä lähes 24/7 yhdessäolosta. Erityisesti siksi, että pikkutytöstä lähtien olen tarvinnut paljon omaa aikaa ja omaa tilaa ja tuo aika on ollut viime aikoina aika kortilla.

Ensimmäisten neljän lomailupäivän aikana olen ottanut melkoisen rennosti. Olen treenaillut pari kertaa päivässä ihan hyvällä lajikirjolla: rulla(vesi)hiihtoa, pyöräilyä, polkujuoksua, juoksuvetoja radalla, salitreeniä ja uintia. Olen sateen ropistessa parvekelaseihin katsonut jo 8 elokuvaa ja lukenut kaksi kirjaa. Olen tehnyt risottoa kolmesti ihan vain itselleni, kun on huvittanut. Olen syönyt kahdessa päivässä ison mustikkapiirakan. Olen etsinyt kuumeisesti pienelle synttärisankarille kävelevää koiraa ja löytänyt sen. Olen shoppaillut avaruuslakanoita, vedenpitäviä karttapusseja ja vedenpuhdistustabletteja ja hypistellyt rinkkoja. Olen käynyt katsomassa Eliittikisojen finaalia Ratinassa. Olen nukkunut 10h yöunia. Ja kaiken tämän olen tehnyt yksin (lukuunottamatta maanantaisia uintitreenejä, joissa luonnollisesti olin laumaeläimenä ryhmässä) ja on muuten ollut ihan superhienoa.

Superhienous toivottavasti jatkuu, sillä osallistun kaksipäiväiselle melontakurssille, joka alkaa tänään. Siispä minä, joka pelkään vettä ja aaltoja, sekä kaikkia mahdollisia pienikokoisia veneitä, menen vapaaehtoisesti kanootissa isoon Näsijärveen. Triathlonin aloittaminen ja harrastaminen on pakottanut voittamaan vesipelkoa vähän, mutta en silti vieläkään suostu tai pysty uimaan avovedessä yksin muutamia kymmeniä metrejä kauemmas rannasta ja tuulisella kelillä aallot saavat edelleen aikaan pientä paniikkia. Jostain syystä kuitenkin melominen kuulostaa kovin kiehtovalta ja vanhassa kodissa asuessa katselin usein kateellisena taitavasti aalloissa puikkineita melojia eikä touhu näyttänyt yhtään niin pelottavalta, kuin vaikkapa pientien jollien purjehtiminen samoissa aalloissa.

Ja myönnettäköön. Kuvitelmissani olen jo tekemässä ensi kesänä retkiä, joissa vaellan ja melon jossakin hiljaisen luonnon keskellä päiväkausia – vaikken ole koskaan vaeltanut, enkä myöskään melonut yhtä epäonnista koulun liikuntatuntia lukuunottamatta :)

Avainsanat: , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *