Paluu arkeen

Tänään koittaa paluu arkeen ja töihin ruhtinaallisten 12 päivän vapaiden jälkeen. Minulla olisi oikeasti ollut vain 4 päivää lomia jäljellä, mutta kiitos ihanan työnantajan, sain ne yhdistettyä joulunpyhiin ja näin pidettyä ihan oikealta lomalta tuntuneen pitkän vapaan. Nyt onkin hyvä palata energisenä ja levänneenä (?) takaisin sorvin ääreen sopivasti alennusmyyntien alkaessa. Tulkaahan uudistamaan vaikka hiihtoasunne, kun kelitkin kyseisen lajin harrastamiseen ovat parhaimmillaan ja allekirjoittanut joka päivä tällä viikolla esittelemässä innolla oman osastonsa tarjontaa!

Arkeen paluu tapahtuu erittäin ansaitun lepopäivän merkeissä. Sitten kuun alun sairastelun, jonka jälkeen pääsin itsenäisyyspäivänä takaisin kiinni harjoitteluun, en ole pitänyt yhtään varsinaista lepopäivää ja kolmiviikkoiseen (6.12 – 26.12) harjoitusputkeen kertyikin n. 50 tuntia treeniä. Kyseiset tunnit jakautuivat eri lajien kesken seuraavasti:

  • Hiihto, 11 krt, 20h 35min, 262km
  • Uinti, 13 krt, 14h 35min, 42km
  • Juoksu, 9 krt, 8h 10min, 85km
  • Kuntopiiri, 4krt, 3h
  • Pyöräily, 2 krt, 2h, 50km (Karhuhallissa 1h30min, 30min wattbikella – siispä kilometrilukema peruja Karhuhallitreenistä yksinään).
  • Lihashuolto 4h 50min
Yhteensä 53h 10min, eli varsinaista treeniä 48h 20min.

Tavoitteena oli saada alle hyvä treenijakso ennen tänään alkavaa pariviikkoista alennusmyyntimylläkkää, joka aiheuttaa töiden puolesta melko suuren kuormituksen niin henkisesti kuin myös fyysisesti lisääntyvien työtuntien ja kiireen vuoksi. Kun tässä onnistuttiin hyvin, on mahdollista ottaa hyvillä mielin hieman kevyemmin harjoittelun suhteen kiireisimmän työvaiheen ajan, jotta kokonaisrasitus ei nouse liian suureksi. 

Mukavaa päivää, nauttikaahan hiihtokeleistä :)

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *