Peruslauantai, tai prodelettuja ja prokrastinointia

Ulkona on läpitunkevan marraskuinen ja harmaa ilma, minä lorvin kotona, lueskelen blogeja ja yritän pitää ns. lepopäivää. Vaikka tekisi mieli lähteä juoksemaan! Älytöntä. Olen kuitenkin antanut itselleni kertoa, että lihas kehittyy levossa ja että muutenkin tekee välillä hyvää ottaa lorvinnan kannalta, joten yritän nyt sitten olla juoksematta (vaikka voi olla, että myöhemmin menen kuitenkin, kun kyllästyn töiden välttelyyn ja siihen, että gradukirjallisuuspino tuijottaa syyllistävästi).

Lihaskasvun optimoimiseksi (krhm) laadin aamupalaksi myös prodelettuja, joiden hyvin yksinkertaisen ohjeen aion nyt jakaa kanssanne. Ohjeen jalostin ihan itse perus-rahkaletuista. Se menee näin:

1 prk maitorahkaa
3 kananmunaa
1/2–1 dl mantelijauhoa
1 dl prodejauhetta (minulla star nutritionin stevialla makeutettua vaniljaheraa)
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset kulhossa, anna levätä hetki (tarkalleen ottaen se aika, mitä menee yhden Hesarin Kuukausiliitteen artikkelin lukemiseen). Paista pannulla voissa pienehköjä, paksuhkoja ja pyöreähköjä lettuja. Syö mieluisten höysteiden kera (minä söin yhden mansikkahillon ja kaksi pakastemarjojen sekä vaahterasiirapin kera). Reseptistä tulee n. kymmenen pientä lettua, jotka riittävät syöjien nälkäisyysasteesta riippuen kahdelle, kolmelle tai jopa neljälle syöjälle. Meillä annoksia tuli kolme (ts. jääkaappiin meni vielä kolme lettua), jolloin yhdessä annoksessa ilman höysteitä on noin suunnilleen 7 g hiilihydraattia, 14 g rasvaa (kun paistorasvaa ei lasketa) ja 27 g prodea.

Kauhean näköisiä lättyjä. Pitäis kai mennä
jonnekin ruokakuvauskurssille :D

Mantelijauhon voinee kernaasti korvata vehnäjauholla, jolloin valmiin plätyn rasvapitoisuus laskee ja hiilaripitoisuus nousee. Vaniljasokerikaan ei ole välttämätöntä (mutta hyvää on).

Syksyn ensimmäiset palmikkosukat. Vaikka
tämä ei olekaan neuleblogi. Sori.

Noin muuten olen ajatellut tänään katsoa tv-sarjojen ehdotonta guilty pleasureani eli The Vampire Diariesia, neuloa sukkia, saunoa ja lorvia vähän lisää, että jaksan sitten huomenna uintikurssilla polskia.

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *