pihapelit -koko perheen yhteinen harrastus-

Aina ei tarvitse viedä lapsia urheiluseuraan harrastamaan. On vanhempien aktiivisuudesta kiinni, liikkuvatko lapset tarpeeksi ja oppivatko he menemään kotipihoille ja lähikentille harrastamaan. Sen sijaan, että vanhemmat seisoskelevat vieressä kun lapset touhuavat leikkipuistoissa tai peleissä, mennään mukaan! Milloin viimeksi kiipesit kiipeilytelineeseen, keinuit, laskit liukumäkeä tai teit maalin pihapeleissä?  Lasten kanssa voi myös kokeilla uusia haasteita, esim. skeittausta.

Isäni teki meille yleisurheilupaikkoja ja hankki välineitä kun olimme lapsia. Viime kesänä ukki rakensi samat paikat myös lapsenlapsille. Pituushyppyä, korkeushyppyä, keihäänheittoa, kuulantyöntöä ja tietenkin juoksukisoja. Sieltä se lähti minulle innostus liikuntaan ja samalla tavoin se näyttää lähtevän myös meidän lapsille.

Tätini piirsi meille itse suunnistuskarttoja ja kätki metsään aarteita, ihan huikeaa.

Kirkonrottaa, peiliä, purkkista, 10 tikkua laudalla, piilosta, valokuvaajaa, hippaa… Näitähän sitä pelattiin jatkuvasti. Valitettavasti lista taitaa monilla lapsilla täyttyä ihan jostain muusta kuin liikunnallisista aktiviteeteistä (tv, tietokone, playstation…).

Kirjoitin tuossa alussa vanhempien seisoskelusta kentän laidalla. No onneksi he kuitenkin ovat vieneet lapset sinne harrastamaan ja liikkumaan. Entäpä ne, jotka ovatkin jääneet kotiin?

Avainsanat: , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *