Pikkuihmisiä ja vesihiihtoa

Joulunvietosta on jo kotiuduttu takaisin Tampereelle ja alennusmyyntityötkin alkoivat heti eilen ja jatkuvat taas tänään. Eilisen perusteella nämä aleajan työpäivätkin tuntuvat aikamoiselta treeniltä – tosin veikkaan, että innokkaat ostostelijat saattavat tuntea olonsa vieläkin väsyneemmiksi aletuotteista koko päivän taisteltuaan!

Jos kuitenkin palataan takaisin jouluun, niin otsikko kertoo kolmesta vapaapäivästä lähes kaiken oleellisen. Kuopiossa oli huippua, erityisesti tietysti siksi, että siellä asuvat maailman parhaat 4,5 -vuotias ja 1,5 – vuotias. Vanhempi painos oli melkoisen innoissaan joulusta ja lahjojen odotuksesta, nuorempi painos puolestaan ihan muuten vaan innoissaan sekä käveli ja jutteli jo kovasti – ainakin omalla kielellään, jota ei edes parantunut savon murteen taitoni auttanut vielä ymmärtämään. Yksi joulun parhaista kommelluksista on myös pakko jakaa teidän lukijoiden kanssa. Hymyssä oli nimittäin pitelemistä, kun joulupukin lähdettyä ja Tommi-enon palattua takaisin olohuoneeseen, kysyi nelivuotias innokkaana, että miksi joulupukki oli eno :)

Kuopiossa kun oltiin, vierailtiin tietysti myös Puijolla. Aika surullinen lumitilanne tosin oli sielläkin vastassa, sillä hiihtolenkit tehtiin aattona pikkupakkasen kovettamalla 1,4km pituisella jääradalla ja joulupäivänä samaisella jääradalla, jonka päälle oli tullut jättimäinen vesilammikko. Otin kuitenkin alle minut aikanaan juuri Puijolla elämäni (toistaiseksi?) parhaimpaan hiihtosuoritukseen siivittäneet 9 vuotta vanhat perinteisen sukset, joissa 2005 kevään nuorten SM-hiihtojen leimatkin vielä komeilevat. Eipä paljoa jää ja vesi haitanneet, kun pääsin taas noin miljoonatta kertaa hehkuttamaan Tommille, kuinka silloin hiihdin juuri tässä ja tässä kohtaa niin ja niin kovaa juuri näillä suksilla. Tapanina ajelimme kotimatkalla hiihtämään suosiolla Leppävirran hiihtoputkeen, joka olikin erittäin positiivinen uusi tuttavuus ja oikein hyvässä hiihtokunnossa. Erityismaininnan ansaitsee tällä kertaa myös äärimmäisen hyvä palvelu Vesileppiksen vastaanotossa, johon myös hiihtoputkireissut maksetaan!

Kiitos mukavasta joulusta kaikille osallisille, ensi vuonna uudestaan!

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • A.éM

  Terhi, mun on aivan pakko tunnustaa, etten taaskaan uskaltanut tulla moikkaamaan. Tai pikemminkin ilmiantamaan itseäni. Me ollaan nimittäin jo juteltukin!
  Olen se tyttö, joka kävi eilen vaihtamassa ne adidaksen juoksuhousut joissa oli xs-koossa joku valmistusvirhe taskun vieressä. :)
  Nyt vähän kaduttaa etten sanonut kuka oon oikeasti, mutta ens kerralla LUPAAN kertoa olevani se Life For Run-blogin kirjoittaja. :)
  Melkein naurattaa kun näin jälkeenpäin ajattelen! ;D

  Vastaa
  • Terhi Martikainen Kirjoittaja

   Hassua, mutta minulla tuli jotenkin sellainen olo, että olisit sinä, kun niitä trikoita siellä katsottiin. Varsinkin, kun olin juuri ennen töitä lukenut sinun blogista, että olit hakenut meiltä juuri uudet housut :)

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *