Pikkujoulua ja reeniä

Kuukausi jouluun. Itselleni joulu merkitsee lähinnä rauhallista oleilua, ei säntäilyä mihinkään, kinkkua, lohta, keitettyä punajuurta ja lanttua.. Siitä on hyvä joulu tehty. Katsotaan miten tänä vuonna rauhoittuminen onnistuu kun aikomuksenani on lähteä vielä juuri ennen joulua xmas tapaamiseen Gentin velolle.

Belgian Gentistä palattiinkin juuri reilu viikko sitten. Reissussa oli mukana mukavasti onnistumista mutta myös turhan paljon puhdasta epäonnea. Yksi joukkueestamme palasi hieman vajaan purukaluston kanssa jouduttuaan kohtaamaan pahannäköisen kaatumisen, lisäksi kisa aikataulujen venähdettyä saavuimme kentälle juuri hieman liian myöhässä, joten puolet seurueestamme pääsivät takaisin vasta seuraavana päivänä. Pitkä yö lentokentällä kisareissun päätteeksi ei ole herkkua huoltojoukoillekaan. Aina ei voi itsekustannetuille kisareissuille varautua pahimman varalle, eli kilpailijoiden sairaalareissuille, mutta tällä kertaa onni onnetomuudessa oli että meillä oli mukana yksi ylimääräinen huoltaja. Eli tyyppi jonka lääkäri pisti ajokieltoon juuri ennen reissua. Yksin loukkaantuneena vieraassa maassa sairaalaan joutuminen ei varmasti olisi kenellekkään helppoa.

Mutta siitä onnistumisesta. Oma omniumi-urakkani sujui mallikkaasti, muutamaa pientä virheellistä taktikointia lukuunottamatta. Olin kuitenkin tyytyväinen omiin aika-ajoihini ja vaikka yhteislähdöt olivatkin keskivauhdeiltaan 48-49km/h ajoin mukavasti pääjoukossa maaliin. Ei tarvinnut siis tuskailla kävelyvauhtisia kisoja. Hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa ja tietää että suunta on oikea.

Tarkailen nyt harjoitusmääriäni ja sykkeitä suurella suurennuslasilla ja välillä tuntuu turhauttavalta kun lepoa ja lepoa pitää ottaa mutta usko tiukasti omaan tekemiseen niin hyvä siitä tulee. Ruokavaliossani olen tänä talvena kiinnittänyt huomiota erityisesti monipuolisten kasvisten käyttöön; vihanneksia, juureksia ja marjoja paljon, lisäksi jonkin verran hedelmiä. Mahdollisimman paljon tuoreina mutta myös kypsennettyinä. Keitetty punajuuri on tänä vuonna jostain syystä noussut ehdottomaksi lempparikseni…

 

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *