Pitkähkön hiljaisuuden jälkeen..

Talven tulo otti aikansa ja tuli sitten terävämpänä kuin osasi odottaakaan.Tässä on nyt pari viikko tuskisteltu sisätreeniä pakkasten ollessa juuri sen verran kireällä ettei ulos ole ollut asiaa ainakaan pyörän päällä. Onneksi työpaikalleni saapui tammikuun alusta puoli salillista tehomittarilla varustettuja spinning-pyöriä ja nyt olenkin ahkerasti opetellut niitä käyttämään ja niillä ajamaan. Parin päivän koulutus pyöriin tarjosi hyviä vastauksia mieltäni askarruttaneisiin kysymyksiin, kuten miksi näiden pyörien markkinoille saapuminen on kestänyt niin kauan. Hyvää kannattaa odottaa, eli laitevalmistaja halusi tuottaa tuotteen, joka toimii, kestää ja sopii niin kuntoilijalle kuin jo hieman enemmän ajaneelle, jesh! Hyvää duunia ovatkin tehneet, koska pitihän se tietenkin testata ja verrata teholukemia omassa käytössä luotettavaksi havaittuun PowerTapin tehomittarin lukemiin. Samankaltaisia lukemia, muy bueno!

Tietysti punttijumppaa on tullut kanssa harjoitettua, ehkä jopa paremmalla motivaatiolla kuin aiemmin. Syytä punttimotivaation paranemiseen en keksi, mutta luulen sen olevan jotenkin tekemisissä teamsprintti parini laittamiin hurjiin kilopäivityksiin omilta punttijumpiltaan. ;)

Vähälumisuudestakin opin tänään ottamaan ilon irti huomatessani että Näsijärven yli ”oikaiseminen” talvisessa auringonpaisteessa on pohjolan valohoitoa parhaimmillaan, eikä muu liikenne pahemmin haitannut matkan taittamista! Taidanpa huomenna kokeilla kuinka työmatka taittuu tuota nässyn motaria pitkin ja viikonloppuna aion kiertää nässyn rantoja pitkin! Tahdon samanlaisen rusketuksen kuin niillä pilkkijöillä! ;) Viikonlopun sääennustekin lupailisi tour de nässylle suosionsa…vielä kun keksisi jonkun lämmintä kaakaota tarjoavan mukavan pikku kodan matkan varrelta..

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *