Projekti täysmatka: syyskuun treenit

Kuten pidempään matkassa mukana seuranneet tietävät, käytännössä joka kerta, kun olen päättänyt tai suunnitellut jotain vähänkin isompaa urheiluun liittyvää ja laittamassa ns. munia yhteen koriin, on tapahtunut jotain ikävää. Suomen mestaruusvuoden jälkeisestä pyöräilykesästä 2010 piti tulla elämäni paras – kesäkuussa hajosi polvi palasiksi ja tuo kesä ei päässyt käytännössä edes alkamaan. 2013 kesästä piti tulla se kesä, kun nousen triathlonissa Suomen kärkeen – sairastutin itseni vatsahaavaan ja sen kylkiäisiin ja en todellakaan noussut muualle kuin lääkäriveneeseen Valvatuksen aalloista. 2014 piti syksyllä juosta Vaarojen maraton, juoksin itselleni jo alkukesästä rasitusvamman jalkaan. Syksyllä 2015 piti yrittää puolimaratonennätystä haasteen myötä, mutta viikko tämän lukkoonlyömisestä kantapäästä löydettiin rasitusmurtuman alku.. Siispä, kuten jo reilu kuukausi sitten todettua, uskalsin ilmoittautua Finntriathlon Tahkon täysmatkalle ja puhua siitä ääneen vain siksi, että olin jo valmiiksi loukkaantuneena (kantapää) ja ajattelin itsekseni, että ehkä onni tällä kertaa kääntyisi, kun jo valmiiksi olisi suossa vähintään nilkkojaan myöten.

IMG_0243

Vuoripoluilla shortsilenkillä ja lämpöä melkein +20C- kaksi vuorokautta myöhemmin tässä pisteessä oli n.20cm lunta.

Toistaiseksi näyttää hyvältä, ilmoittautumisen sisäänlaittamisesta on nyt mennyt jo kuukausi, kantapää on toipumassa varsin hyvin ja ainoa takapakit ovat ollut tällä viikolla vaivannut pienoinen flunssanpoikanen ja kurkun karheus, jonka myötä on pitänyt ottaa muutama päivä levon kannalta sekä syyskuun alun maastopyöräkaatumisesta seurannut välillä varsin kovaksikin äitynyt kipu rinnassa, joka on vaikeuttanut rullahiihtoa ja pakottanut jättämään salilla käsiliikkeet välistä. Syyskuussa pääsin kuitenkin jo ottamaan ensimmäisiä varovaisia ja loppukuusta jo reippaampiakin juoksuaskeleita, pidin kiinni ”vähitään kerta viikossa uintia” -lupauksestani, ajelin pyörällä erityisesti maastossa ja hiihtelin vähän rullillakin käden sallimissa rajoissa.

Kahden vuoden takaiseen verrattuna korkealla treenaaminen tuntui nyt helpommalta. Viimeksi tosin lähdin matkaan sairastettuani kaksi suhteellisen rajua keuhkoputken tulehdusta syys-lokakuussa ja parantunut jälkimmäisestä vasta kymmenisen päivää ennen lähtöä. Nyt olin ollut terveenä käytännössä viime talvesta lähtien ja treenannut tällä omalla leppoisalla meiningilläni säännöllisesti sen verran kuin mahdollista. Korkealla ei tullut mitään ongelmia, joskin unta tuntui kaipaavan normaalia enemmän (10-11h yössä), vaikka treenimäärät eivät Sveitsissäkään olleet 2-3h/päivässä kummempia – olinhan lähtökohtaisesti LOMALLA, en treenileirillä. 

IMG_0267

Kipuamassa kohti Morteratschin jäätikköä lainapyörällä.

Kokonaisuudessaan syyskuussa tuli treenattua seuraavasti:

– Juoksu + sauvakävely + vaellus 13h32min, 97,2km

– Pyöräily (maantie, maasto, sisällä) 20h35min, 345,2km

– Uinti 5h10min, 14,3km

– Voimaharjoittelu + lihashuolto 6h25min

– Rullahiihto 2h18min, 31,8km

Yhteensä 48h, 488,5km

IMG_0368

Alkaneen lokakuun kunniaksi pyöräkalustoon tuli pieni päivitys. Tervetuloa asumaan parvekkeelle 29″ täysjoustomaasturi!

Avainsanat: , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *