Punttipirkon penkkitesti, osa 2.

Viitaten helmikuun lopussa ilmestyneeseen penkkitestin ykkösosaan, nielin eilen lapsuuteni karvaat pettymykset ja kokeilin vihdoin ainakin junnuhiihtäjillä tuolloin käytettyä penkkipunnerrustestiä. Jos et jaksanut klikata vanhaan tekstiin, kerrottakoon, että tämä testi on protokollaltaan seuraava: aikaa on 1 minuutti, painoa laitetaan puolet testattavan painosta ja tavoitteena on tehdä siis aikarajan sisällä säädetylä painolla mahdollisimman monta toistoa. Oma taustani kyseisessä testissä on se, että 16-vuotiaana en saanut tehtyä tässä testissä yhtään toistoa silloisella puolikkaalla painollani eli 27,5 kilolla. Sen jälkeen kammoksuin ja välttelin kyseistä testiä tähän asti.

En ole näiden vuosien aikana oikeastaan treenannut penkkiä ennen kuin sisuunnuin helmikuun lopussa ja päätin kokeilla, miten voimatasot kehittyvät muun harjoittelun ohessa. Lähtötilanteessa testasimme yhden toiston maksimit, mutta tein myös parin päivän päästä testin puolella painostani, eli 30kilolla. Sain helmikuun lopussa eli lähes päivälleen 2 kuukautta sitten tehtyä tuolla 30kg painolla minuutin aikana 10 toistoa. Eilen sain vihdoin seuraa salille, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja testasin, mitä kahden kuukauden n.2 kertaa viikossa tapahtuneella salitreenillä on tapahtunut. Penkkipunnerruksen osalta olen treenannut Tommin tekemällä ohjelmalla pääasiassa maksimivoimaa ja tässä siis tulokset:

 

PENKKIPUNNERRUSTESTI 29.4.2014

1 min / puolet omasta painosta (=30kg) : 22 toistoa

 

23. toistokin nousi vielä, mutta tuossa kohtaa olin juuri ylittänyt sallitun minuutin rajan reilulla sekunnilla, joten tätä toistoa ei hyväksytty mukaan suoritukseen. Kahden kuukauden kehitys on siis ollut tässä minuutin testissä mielestäni aika huimat 12 toistoa! Seuraavaksi tavoitteekseni asetankin, että kahden kuukauden päästä eli kesäkuun lopussa, ylittäisin jo 30 toiston rajan, joka myös lapsuusajan hiihtokaverin muistelujen mukaan on tässä testissä hyvän tuloksen raja. Uusi maksimitesti on luvassa myös piakkoin, siispä pysykää kuulolla Punttipirkon penkkitestin kolmososaa odotellen :)

Avainsanat: , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *