Puolen kuun päivitys

Hei taas pitkästä aikaa! 

Viimeisimmän päivityksen jälkeen huhtikuun alku on ollut hieman takkuista aikaa. Katupöly on saanut olon jatkuvasti tukkoiseksi ja treenit on pitänyt pääosin siirtää sisätiloihin. Ainakin kasvattaa sisua, jos ei muuta, kun katselee ikkunasta ulkona paistavaa aurinkoa ja surrailee itse trainerilla menemään. Nyt onneksi jopa täällä meillä Tampereella on jo hieman pesty katuja ja kevätsateetkin ovat auttaneet tilannetta. Happi alkaa liikkua ja olo normalisoitua, mutta hieman masentaa mieltä, kun tietää, mikä odottaa edessä: siitepölykausi, alkaen lepällä ja jatkuen huomattavasti pahemmalla koivulla.

Jokakeväinen ongelma on onneksi suhteellisen hyvin hallinnassa ja kunhan suunnittelee treeniajankohdat oikein ja pahimpina päivinä säätää hieman intensiteettiä ja siirtää treenit sisätiloihin, ei lenkillä tarvitse sentään jättää käymättä. Keväälle hieman suunniteltu ulkomaan kisa tosin on kuopattu jo nyt, jotta henkisesti olisi helpompi vastaanottaa siitepölykausi ja suosiolla keskittyä harjoitteluun ryyditettynä muutamilla piristävillä pienillä kilpailuilla niin pyörän selässä kuin juostenkin.

Kun urheiluun ja kisareissuihin käytettävissä olevat varat mahdollistavat maksimissaan yhden kisamatkan kauden aikana, ei ole järkeä lähteä laittamaan näitä roposia kisamatkaan, jolle lähtisi puolikuntoisena ja siitepölystä tukkoisena – ja vieläpä ns. suoraan suksilta, varsinkin kun kyseessä olisi ensimmäinen triathlonstarttini Suomen maan rajojen ulkopuolella. Siksi uusi ajatus onkin lähteä pidentämään kautta syksyn puolelta. Jos jollain on ajatuksia helposti saavutettavasta ja hyvin järjestetystä puolimatkan tai lyhyemmästä (esim. olympiamatka, 111) kisasta Euroopassa syys- tai lokakuussa, niin heitelkäähän kommentteja ja ehdotuksia!

Vaikka harmitus onkin viime viikkoina välillä ollut melko suurta, niin lopulta kaikki on kuitenkin varsin hyvin. Allergiasta huolimatta olen kuitenkin lähtökohtaisesti terveenä ja pääsen tekemään juttuja, joista tykkään. Treenit ovatkin tuntuneet mukavilta, vaikka nenäliinoja onkin kulunut ja äänikin on välillä ollut kadoksissa. Treenailun lisäksi kuluneet kaksi viikkoa ovat kuluneet toki töissä, mutta myös kouluasioiden parissa. Gradu on jo ihan loppuvaiheessaan, empiirinen analyysi on viimeistään vaille valmiina. Pahasti alkaa näyttää siltä, että meidän perheessä on kohta yhden maisterin sijaan kaksi maisteria, mutta valmistujaisjuhlia en kyllä lupaa järjestää :)

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *