Rakkaustarinan alkua ilmassa..

Olen jo parin viikon ajan miettinyt miten kirjoittaisin tämän niin ettei vanha kotikaupunkini ja siellä asuvat ystäväni suuttuisi kovin pahasti. Ensimmäinen kuukausi helsinkiläisenä on kohta takana ja toistaiseksi olen vain positiivisesti yllättynyt kerta toisensa jälkeen.

Ennen muuttoa hieman pelkäsin että harjoitteluni tulee muuttumaan tai hetkellisesti jopa häviämään rutiinien, tuttujen paikkojen ja parhaiden  lenkkikavereiden kadotessa. Toisin on käynyt. Olen päässyt sisään huippumahtavaan lenkkiporukkaan, joita olen kiitellyt ihan kasvotustenkin mutta nyt siis myös ihan kirjallisena kiitos kaivertuu maailman nettimuistiin. Lisäksi olen löytänyt kaksi viihtyisää (lue: täynnä elämää ja treeni-intoa) ja rautaisaa (lue: tunnen itseni siroksi) salia. Lisäksi trainerini on viritettynä lasitetulle parvekkeelle, jossa maisemallisesti nyt ei ole kovin paljoa nähtävää, mutta lämpötila ja ilmastointi ovat täydelliset. Kotiovelta pääsee suoraan hiekkabaanoille, joita pitkin voi ajella tuntitolkulla. Lisäksi Keskuspuiston maastopolut ovat 10min ajon päässä. Mitä muuta? Niin, ruokaa saa kahdesta eri marketista tien toiselta puolen ja hanavettä voi juoda. Se riittää pitämään minut tyytyväisenä.

Belgian aikana raportointiani seuranneet kiittelivät kommenttejani tekemistäni kulttuurihavainnoista. Samaa analysointia olen tehnyt täällä. Helsinkiläisille tunnutaan nauravan ympäri Suomea, erityisesti heidän hivenen ylimieliselle asenteelle. Tästä syystä olin lähes peloissani miettiessäni työilmapiiriä millä tahansa työpaikalla. Tuo pelko on osoittautunut työhaastattelusta alkaen turhaksi. Tänään olin tekemässä Varalan Valmennuskeskuksen juoksutestejä Liikuntamyllyssä. Kun menin vahtimestarin luokse, kerroin olevani testaaja, hän ystävällisesti kertoi mihin on ohjannut testattavat juoksijat yms. ja antoi minulle kulkukortin. Kuullostaako simppeliltä? -Ei kyselyitä; onko tästä sovittu liikuntaviraston kanssa? Miksi ei liikuntavirasto ole ilmoittanut meille? Tämä on nyt vain ja ainoastaan loistava esimerkki siitä kuinka paljon joustavuutta olen kohdannut tällä ollessani. Tampereella jotenkin tottui siihen että aina piti olla kirjallinen lausunto joltain taholta, tai vähintään kolme tapaa todistaa että sinut on nyt oikeutettu poikkeamaan säännöistä. Elämä vaan on niin paljon helpompaa kun hieman joustetaan! :) Teen sitä itsekin, koska en halua aiheuttaa toisille ylimääräistä vaivaa…Ei sääntöjä sääntöjen vuoksi vaan siksi että asiat toimisi, jos sääntö vaatii poikkeuksen niin se ei ole keneltäkään pois. Alan hiljalleen ymmärtämään miksi olen monesti kuullut vitsin  että Tampereen uimahallin uima-altaan pohjassa lukee ”Tupakointi kielletty”..

Elämän opiskelu pyörän päällä ja sen vierellä jatkuu, mutta täytyy myöntää että pidän kokemastani. Vaikkakin hieman huvitusta on aiheuttanut paikalliset mittasuhteet; kuinka naurettavalta tuntuu kun joku ottaa linja-auton päästäkseen Hämeenkadun päästä päähän (n.1km), mutta kuinka tavallista täällä on ottaa metro Hakaniemen torilta Rautatieasemalle (n.1km)… Ja siis varmennukseksi että kuljen yhä edelleen työmatkani fillarilla ja kiusallanikin voin kertoa etten käytä sitä suorinta reittiä koska n.500m pidempi reitti kulkee paljon sujuvammin kun ei tarvitse väistellä jalankulkijoita eikä linja-autopysäkkejä ole matkan varrella liiemmin.

Kisakausi lähestyy!! Maantiet huutavat kutsuaan ja viime viikonloppuna liki kaikki muut olivatkin siirtyneet maantiepyöriin tai ainakin maantierenkaisiin, itse vielä päättelin ajella cyclolla. Sainpahan vauhdikasta lenkkiä ja onneksi pysyin mukana! ;)

Pyörän liikuttaminen on nyt todella kivaa ja motivaatio on huipussaan. Se on hyvä asia tässä vaiheessa kautta! Toivottavasti samalla fiiliksellä pääsisi mahdollisimman pitkälle tätä kautta.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *