Raskausviikkojen 20-21 treenejä

Päivät ja viikot menee todella vauhdikkaasti. Nyt on jo heinäkuu ja raskausviikkojakin jo kohta 21 täynnä. Pieniä liikkeitä tuolta on jo havaittavissa. Ensi viikolla on rakenneultra ja pääsee katsomaan miltä siellä näyttää.

Olen jaksanut oikein hyvin. Nukun 8-10 tuntia yössä. Syön säännöllisesti noin 3 tunnin välein. Ruokavalio on puhdistunut huomattavasti alkuraskauden päivittäisten herkutteluiden jälkeen. Olen jaksanut käydä töissä ja liikkua säännöllisesti. Illalla olen kyllä väsynyt ja koen hetkellisiä ”en voi hyvin” -tunteita, jos en ole saanut ruokaa, enkä pääse nukkumaan ajoissa.

Tässä viime ja tämän viikon treenejä:

MaanantaiTerassijumppa kotona

Tiistai: CrossFit.

Painonnosto. Raakatempaus+Ohs – yhdistelmää. Tempauksessa tankoa ei uskalla vielä lähellekään lantiota, joten tempailu oli joku muscle-snatch viritelmä, kunhan sai vain tangon maasta suorille käsille. Tein yhden aallon 25-25-25-30-35-35-35-40-40kg. Olen kyllä tuohon 40kg tyytyväinen.

Ilmajooga. Aloitin neljän kerran aloituskurssin CrossMoveCompanylla. Tunti on aina kerran viikossa heinäkuun ajan.

Keskiviikko: Lepo

Torstai: Lepo, pyöräilyä

Perjantai: CrossFit.

Maastaveto 3×5. Maastavetoja ei ole ollutkaan pitkään aikaan. Nyt päästiin tekemään viiden toiston sarjoja. Lähdin liikkeelle 35kg ja etenin 10kg välein, niin että viimeiset kolme sarjaa oli 65-75-85kg. Nämä nousivat vielä yllättävän kevyesti.

Metcon: amrap 15

10 push up > tein kahvoilta

15 chest to bar > normaali kipping pull ups

20 box jumps – hyppy ylös, askellus alas

25 batman sit ups – Kettlebell sidebends sivutaivutukset

Tulos: 186 reps, eli kolmatta kierrosta  viimeiseen liikkeeseen asti.

Lauantai: CrossFit.

MuscleUp progressiot. Olin viikko aikaisemmin ottanut vähän tunnustelua miltä tuntuu roikkua renkaissa ja tehdä kippiheiluntaa. Nyt ajattelin kokeilla progressiot läpi. Heiluntaa tein lyhyt kestoista ja lantion nostoja renkaisiin ykkösinä. Kääntöjä kokeilin sekä kuminauhalla, että lattialta kyykkyyn hypäten ja kääntäen. Räjähtävyydestä ei ole tietoakaan ja liike on todella hidas. Progressiot kuitenkin pystyin kaikki tekemään, joten päätin sitten kokeilla kokosuosituksen. Ekalla yrityksellä sain väännettyä itseni dipin ala-asentoon, mutta ajatus sieltä ylös nousemisesta tuntui ylivoimaiselta. Treenasin sitten pari kertaa pelkää dipistä kippaamista, ettei sitä aivan tiukkana tarvitsisi tehdä. Toisella yrityksellä dippi nousi jo puoleen väliin. Kolmannella se koko muscle up sitten meni. Ei kauniisti, eikä vaivattomasti, mutta väännöllä, voimalla ja päättäväisyydellä.

Tein myös muutamat käsilläseisonnat seinää vasten. Kovin pitkää aikaa ei voi pää alaspäin olla, mutta kässäriin meno on itse asiassa ehkä hallitumpi kuin aikaisemmin. Vauhdilla ei oikein uskalla enää seinälle potkaista, joten on mentävä rauhallisemmin, käsiin ja olkapäihin luottaen.

Sunnuntai: CrossFit.

Menin salille ja ajatuksena oli tehdä tunnin verran kevyttä, matalasykkeistä, peruskuntotreeniä. Sopivaa raskausjan liikuntaa. Tästä tulikin tosi mukava setti ”kasisataset”:

800m juoksu

800m kelkan veto

800m juoksu

800m soutu

800m juoksu

800 hyppynaru hyppyä

Aikaa meni 65minuuttia

 

Maanantai: CrossFit.

Ohjelmassa oli kyykkytempauksia 2 aaltoa. Tein lämmittelyt muun porukan mukana ja sitten tempausta tukevia liikkeitä räkistä.

Snatch Balance 15-25-27,5-30-32,5-35-37,5-40kg. Pienimmät painot tein kolmosia ja sitten ykkösinä isommat. Allemeno on kyllä hidas ja vähän hakemista, mutta tasapaino on kehon muuttuneesta painopisteestä huolimatta vielä yllättävän hyvä.

Overhead Squat 15-25-30-35-40-45-50kg.

Tiistai: CrossFit.

Maastavetoja vitosia. Lämmittelyiden jälkeen viimeiset kolme sarjaa 75, 85, 90kg. Viimeiset oli jo raskaita, mutta missään vaiheessa ei tuntunut liian pahalta.

Karen: For time 150 wall ball

Tein kymmenen toiston sarjoissa ja sarjojen välissä melko pitkät palautukset, että sai sykkeen pidettyä aisoissa. Raskaita oli kyllä ja tuntui jossain välissä, ettei toistot lopu ikinä. En kuitenkaan halunnut luovuttaa, vaikka joissain sarjoissa tuntui yhdeksäs ja kymmenes heitto todella vaikealta saada ylös. Olin pari vuotta sitten tehnyt saman Karenin aikaan 8:36 ja nyt meni 13:40.

Keskiviikko: Lepo

Torstai: CrossFit.

Lisäpainoleukoja 3×5. Tein omalla painolla tiukkoja leukoja, lisäpainoa tullut jo ihan omasta takaa. Toka kierroksella meni viisi putkeen. Eka ja kolmannella piti neljän jälkeen ottaa pikku huili. Ei ihan kevyesti kyllä enää nousseet.

Metcon, 2 rounds for time:

400m run

20 Box jumps

20 KB swing

Juoksu on muuttunut raskaammaksi, jos tuota nyt ylipäätään voi enää voi juoksuksi enää sanoa. Pitää mennä mahdollisimman matalasti rullaten. Boxit tein puolet hyppäämällä, puolet askeltamalla. Swingeissä testasin 24kg kuulaa, mutta otin kuitenkin 16kg. Tein swingit kunnolla pään päälle pohja kohti kattoa ojentaen. Aikaa meni 9:17

Perjantai: CrossFit.

Thruster 3×5. Lähdin liikkeelle tangolla ja päätin tehdä 5kg korotuksilla niin pitkälle kuin hyvältä tuntuu. 15-25-30-35-40-45kg.

OTM 6: joka toisella minuutilla max reps thrusterit tangolla, joka toisella minuutilla 15s hollow pito, jonka korvasin kahvakuula käännöillä. Thrustereita sain yhteensä 69 (21-23-25).

Lauantai: Lepo

Sunnuntai: CrossFit.

Cindy, 20min amrap:

5 pull ups

10 push ups

15 squats

Tulos: 8 kierrosta+5 pull ups

Leuat meni 3+2 tai 2+2+1. Punnerrukset tein kahvoilta ja ne oli ihan älyttömän raskaita. Kyykyissä ei ongelmaa. Helmikuussa tein Cindyssä 13kierrosta+9 ja silloinkin punnerrukset oli tosi pahat.

Yhteenvetona kahdesta viikosta voisin todeta, että olen supertyytyväinen, että olen jaksanut sekä käydä töissä että treenata. Pelotti vähän miten käy kun työt taas alkoi, että jaksaako tehdä mitään muuta. Onneksi näin.

FullSizeRender

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *