Raskausviikon 17 voimaa

Tässä pari videota parin viikon takaa. Kävin silloin neuvolassa kun raskaus oli viikolla 16+6 ja koska en ollut vielä kovin vauvan liikkeitä oman suoliston möyrinnästä erottanut, jännitti kuuluukohan sieltä mitään kun alettiin sydänääniä kuuntelemaan. Siellä se onneksi pompotti ja kaikki oli muutenkin hyvin. Siitä sai kummasti taas rauhallisen mielen ja intoa myös voimatreeneihin.

Ohjelmoinnissa on ollut viime viikkoina jonkin verran OTM -painonnostotreenejä. On-the-minute tarkoittaa sitä, että tehdään joku liike tai liikepari tai -sarja jokaisella alkavalla minuutilla.

Tein tässä videolla näkyvän OTM 12: etukyykky + vauhtipunnerrus + vauhtipunnerrus yhdistelmän. Ohjelmoinnissa olisi ollut rive kyykkyyn + rive raakana + työntö -yhdistelmä.  Nämä ovat mukavia treenejä ja erilaisia yhdistelmiä voi keksiä loputtomasti, eli vaikka ei pysty juuri määrättyä tekemään sillä hetkellä, voi aina tehdä jotain korvaavaa. Alkuun kannattaa tehdä lämmittelysarjoja ja nousta siitä sitten sopivaan painoon, millä tekee OTM -treenin. Itse aloitin 40kg, mutta lisäsin sitten 6minuutin jälkeen painon 45kg. Raskasta saa olla, mutta tekniikan pitää pysyä hyvänä.

Askelkyykkykävely on mahtavaa treeniä ja kun siihen yhdistää vielä tangon pitämisen pään päällä, niin melkoisen kokonaisvaltainen liike on kyseessä. Ohjelmassa oli 2 x 8+8 askelta. Tein ekan pelkällä 15kg tangolla ja seuraavan 25kg. Yllättäen ne tuntuivat vielä kevyiltä, joten laitoin sitten tankoon 35kg. Nämä olivat jo ihanan raskaita ja tein vielä tällä kaksi kierrosta.

Seuraavat pari päivää olin kyllä niin jumissa, että tiesin ainakin treenin menneen perille. Tällaisesta kivusta kyllä kärsii ihan mielellään. Mitä pidemmälle tämä raskaus etenee, sitä vahvemmin olen valmis puhumaan CrossFitin ja erityisesti voimaharjoittelun hyödystä odotusaikana.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *